ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χ. Γεωργιάδης: Στόχος ο πήχης της ανάπτυξης πολύ πιο ψηλά

Με την ανάπτυξη δημιουργούνται ξανά θέσεις εργασίας, σημείωσε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Βρισκόμασταν στον πάτο και πλέον μπαίνουμε σε μια διαδικασία σταθερότητας και προοπτικής, δήλωσε από το βήμα του 13ου συνεδρίου του Economist, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε για την κατάσταση που ανέλαβε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, επισημαίνοντας πως πλέον μπαίνουμε σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας.

Τοποθετήθηκε για την κατάσταση που ανέλαβε η διακυβέρνηση Αναστασιάδης και επεσήμανε πως πλέον μπαίνουμε σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «περιμένουμε πάνω από 3.5% του ΑΕΠ. Με την ανάπτυξη σημαίνει ότι δημιουργούνται ξανά θέσεις εργασίας

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι από το 2014 λειτουργούμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Για να πετύχουμε τον ισοσκελισμό εισόδων και δαπανών έπρεπε να μειώσουμε τις δαπάνες. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αλλά το κάναμε μόνο μια φορά. Το σημερινό οικονομικό μοντέλο είναι απαλλαγμένο από τις αλόγιστα μεγάλες δημόσιες δαπάνες και τον υπερβολικό τραπεζικό δανεισμό. Κοιτάζοντας το αύριο θα έθετα ως στόχο τον πήχη της ανάπτυξης πολύ πιο ψηλά. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πετύχουμε την οριστική λύση των ΜΕΔ και τη δραστική μείωση της ανεργίας. Για όλα αυτά επιβάλλεται συνέτιση και συγκράτηση. Λήψη αποφάσεων με σύνεση και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».

Το Eurogroup πρέπει να μείνει εξίσου πολιτικό σώμα επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για την Ε.Ε σημειώνοντας πως η πολιτική του εμείς αποφασίζουμε και εσείς πράττετε βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση