ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκρήξεις στο Άκκουγιου

Υλικές ζημιές σε κτίρια και εγκαταστάσεις που γειτνιάζουν με τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας

Για εκρήξεις στον υπό ανέγερση πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας στο Άκκουγιου της Μερσίνης και υλικές ζημιές σε γειτονικά κτίρια κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης την νύχτα της Τρίτης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Μερσίνα, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ ανέφερε ότι δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου στις 18:20 στο χώρο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Άκκουγιου».

Σπίτια και κτίρια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. «Δεν θέλουμε να έχουμε αυτούς τους κινδύνους, αυτά τα προβλήματα με το πυρηνικό εργοστάσιο. Ο νομάρχης και η χωροφυλακή δεν δίνουν πληροφορίες. Βρίσκονται στη σκηνή τώρα. Τα παράθυρα, οι πόρτες, οι τοίχοι των σπιτιών είναι ραγισμένα και σπασμένα», ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που κατέγραψε ένας πολίτης από το σπίτι του φαίνεται ότι η έκρηξη ήταν πολύ μεγάλη, με τα παράθυρα σπιτιού να σείονται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Νομαρχία της Μερσίνας οι εκρήξεις οφείλονται σε προγραμματισμένες εργασίες στον υπό ανέγερση πυρηνικό σταθμό. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό κατεστραμμένων κατοικιών.

«Λόγω των επιπτώσεων της σημερινής προγραμματισμένης έκρηξης στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου, έχει συσταθεί επιτροπή ανίχνευσης ζημιών που σημειώθηκαν σε σπίτια και θερμοκήπια στην περιοχή Μπουγιούκετζελι και έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες μελέτες», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X