ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνελήφθη ο ένοπλος δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης

“Καταφέραμε να τον περικυκλώσουμε σχετικά γρήγορα. Δεν είχε πουθενά να τρέξει” δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας Keechant Sewell

ΚΥΠΕ

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του East Village ο 62χρονος Frank R. James, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε σταθμό του Μετρό στο Sunset Park του Μπρούκλιν, τριάντα ώρες μετά το συμβάν.

Σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της περιοχής του East Village, στην γωνία St. Marks Place και 1ης λεωφόρου εντόπισαν οι αστυνομικοί τον 62χρονο, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι.

“Καταφέραμε να τον περικυκλώσουμε σχετικά γρήγορα. Δεν είχε πουθενά να τρέξει” δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας Keechant Sewell.

Ο James αντιμετωπίζει κατηγορία για τρομοκρατική ενέργεια σε μέσο μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της ανατολικής περιφέρειας Νέας Υόρκης, Breon Peace. Ο 62χρονος έχει ιστορικό τουλάχιστον εννέα συλλήψεων σε Νέα Υόρκη και τριών στη Νέα Ιερσέη.

Στην ενημέρωση που έκανε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης το μεσημέρι της Τετάρτης, ανέφερε πως ο δράστης μετά την επίθεση στο συρμό Ν, μπήκε σε άλλο τρένο της γραμμής R στο οποίο κατέφυγαν και πολίτες που έτρεχαν μακριά από το σημείο του συμβάντος. Ο James βγήκε από το συρμό στην 25η οδό και τράπηκε σε φυγή.

Το γιλέκο εργαζομένου στο Μετρό που φορούσε κατά την επίθεση ο δράστης βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων ενώ το όπλο Glock 9 χιλιοστών που εντοπίστηκε στο σημείο του συμβάντος είχε αγοραστεί το 2011 στο Οχάιο.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως το βράδυ της Τρίτης αγοράστηκε μια κάρτα για το Μετρό με πιστωτική κάρτα που συνδέεται με τον Τζέιμς, κάτι που έφερε πιο κοντά τους αστυνομικούς στο να εντοπίσουν τον δράστη.

Οι επικεφαλής της Αστυνομίας Νέας Υόρκης κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους τόνισε πως η έρευνα για το περιστατικό θα συνεχιστεί και παράλληλα έκαναν έκκληση σε όσους ήταν παρόντες το πρωί της Τρίτης στο σταθμό 36th St στο Μπρούκλιν αλλά και προς τους κατοίκους της πόλης, οποιαδήποτε πληροφορία έχουν για την δράση του James να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία ή το FBI.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 8.25 το πρωί της Τρίτης, σε ώρα αιχμής στην περιοχή Sunset Park του Μπρούκλιν. Ο James πυροβόλησε δέκα φορές τραυματίζοντας τουλάχιστον 29 άτομα, πέντε από τα οποία νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Αρκετά σχολεία στην περιοχή έκλεισαν τις πόρτες τους (lockdown), μεταξύ αυτών και το Hellenic Classical Charter School ενώ οι συρμοί του Μετρό στο Μπρούκλιν με προορισμό το Μανχάταν είχαν κλείσει για αρκετές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση