ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

MH370 - Χρησιμοποίησε το κινητό του ο συγκυβερνήτης λίγο πριν την τραγωδία

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της μοιραίας πτήσης

Άλλη μια λεπτομέρεια προκύπτει από την διερεύνηση της αεροπορικής τραγωδίας, της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που παρέσυρε στον θάνατο 239 άτομα τον Μάρτιο του 2014. Το νέο στοιχείο έχει να κάνει με την πιθανή προσπάθεια χρήσης του κινητού τηλεφώνου εκ μέρους του συγκυβερνήτη, όταν αντελήφθη τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun», πύργος τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία, ανίχνευσε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου που άνηκε στον συγκυβερνήτη, Fariq Abdul Hamid, μερικά λεπτά προτού το αεροπλάνο χαθεί από τα ραντάρ. Γύρω από την νέα ανακάλυψη, που προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες, έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες, ως προς το τί συνέβη, τελικά.

Σύμφωνα με τον πρώην πιλότο της EasyJet, Mike Keane, το αεροπλάνο η συντριβή του αεροπλάνου στην θάλασσα, υποδηλώνει μια δολοφονική αυτοκτονία. Βάσει αυτής της θεωρίας, ο Κυβερνήτης, Zaharie Ahmad Shah, ζήτησε από τον Fariq να μεταβεί στην καμπίνα και ο ίδιος κλειδώθηκε μέσα στο πιλοτήριο. Ο Συγκυβερνήτης, ωστόσο, κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο και προσπάθησε να πραγματοποιήσει μια κλήση εκτάκτου ανάγκης, όταν αντελήφθη το τι συνέβαινε και το αεροπλάνο είχε αρχίσει να αποσυμπιέζεται, σύμφωνα πάντα με την θεωρία.

Zaharie Ahmad Shah και Fariq Abdul Hamid

Όπως υποθέτει ο πρώην πιλότος Keane, εάν ο Fariq είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ίσως να το επανέφερε στην κανονική του λειτουργία ή να το ενεργοποίησε, αφού πρόλαβε να πιάσει μια φιάλη οξυγόνου.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος της «The Sun» αναφέρεται ότι η εμπιστευτική έκθεση της αστυνομίας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς το τηλέφωνο, έχει διαρρεύσει σε απευθείας σύνδεση και υποστήριξε την άποψη ότι οι αρχές γνώριζαν ότι το τηλέφωνο είχε εντοπιστεί.

Προσχεδιασμένο έγκλημα

Την ίδια ώρα, ο Καναδός ειδικός σε θέματα πτήσεων, Larry Vance, υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά για προσχεδιασμένη ενέργεια εκ μέρους του ενός ή και των δύο πιλότων. Χαρακτήρισε την τραγωδία ως ένα εγκληματικό συμβάν, που ανέλαβαν, είτε ο ένας, είτε ο άλλος πιλότος. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Κυβερνήτης ή ο Συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης, έλαβε την απόφαση να οδηγήσει το αεροπλάνο σε ένα απομακρυσμένο σημείο του ωκεανού και να το εξαφανίσει για πάντα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση