ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οχι» από Τραμπ σε εξ αποστάσεως debate

«Στο δεύτερο προεδρικό debate οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος από ξεχωριστά σημεία», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με βίντεο και όχι με κοινή παρουσία στον ίδιο χώρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο προεδρικό debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών, με δεδομένο ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει νοσήσει από κορωνοϊό. «Στο δεύτερο προεδρικό debate οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος από ξεχωριστά σημεία», σημείωσε σε σημερινή της ανακοίνωση η Επιτροπή.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αρνείται να λάβει μέρος σε εξ αποστάσεως debate. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος διαδικτυακός τρόπος που ανακοίνωσε η Επιτροπή δεν είναι κάτι αποδεκτό για τον ίδιο. «Δεν πρόκειται να κάνω ένα διαδικτυακό ντιμπέιτ», τόνισε.

Το δεύτερο debate έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Το κοινό και ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή, η οποία υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο debate των υποψήφιων αντιπροέδρων. Ο Μάικ Πενς και η Καμάλα Χάρις ήταν στον ίδιο χώρο, αλλά τους χώριζε ένα πλέξιγκλας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στην COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση