ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι Κινέζοι ρουφάνε το αίμα νυχτερίδων και τρώνε τον πισινό μυρμηγκοφάγων»

Τι ανέφερε ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ

Κατά τον Μάικλ Καπούτο, τον νέο εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και Υπηρεσιών προς τον Άνθρωπο των ΗΠΑ, «εκατομμύρια Κινέζοι για ορεκτικό ρουφάνε το αίμα από νυχτερίδες και τρώνε τον πισινό μυρμηγκοφάγων». Αυτό είχε γράψει σε ένα tweet όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Και όταν κάποιος χρήστης τον κατηγόρησε για ρατσισμό, ο Καπούτο απάντησε «τι κάνεις εσύ εδώ; Δεν έχεις καμιά νυχτερίδα να μασουλήσεις;»

Προφανώς θέλοντας να γίνει αρεστός στον πρώτο διδάξαντα Πρόεδρό του, ο Μάικλ Καπούτο αποκάλεσε τους δημοσιογράφους συλλήβδην ως «εχθρούς του αμερικανικού λαού» και «νεροκουβαλητές των Κινέζων». Όσο για τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ, τους Δημοκρατικούς, ο Καπούτο είναι πεπεισμένος ότι «έχουν σχέδιο να καθαρίσουν εκατομμύρια πολίτες με την επιδημία».

Τα tweet μίσους του Καπούτο έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό του και ο ίδιος υπόσχεται ότι οι αναρτήσεις του εις το εξής θα είναι εντελώς διαφορετικές. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανέσυραν αυτά που έγραφε πριν από λίγο καιρό μέσω των ειδικών ψηφιακών εργαλείων για τις «ανασκαφές» στο διαδίκτυο και τα social media.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση