ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O πιο σοκαριστικός τραυματισμός στα ιστορικά του ποδοσφαίρου (pic)

Πώς γλίτωσε το πόδι του και τι λέει 23 χρόνια μετά (pics)

Αντρέας Γιωργαλλάς

Σύμφωνα με την βρετανική «Sun» ο πρώην αμυντικός της Coventry, David Busst, έχει αποκτήσει μια περίεργη μορφή φήμης αφού ο τραυματισμός του ήταν από τους πιο φρικιαστικός στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Η καριέρα του 51χρονου πρώην ποδοσφαιριστή είχε τερματιστεί στις 8 Απριλίου το 1996 όταν τραυματίστηκε σοβαρά μετά από μια σύγκρουση με τους ποδοσφαιριστές της Manchester United, Denis Irwin και Brıan McClaır.

Ο Busst σε συνέντευξή του αναφέρει, «Δεν είμαι εγώ που είμαι διάσημος αλλά το μισό μου πόδι» και προσθέτει, «Ακόμα και όταν πάω ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι υπάρχει κόσμος που μου ζητά να το δει και να το φωτογραφίσει».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του θέλοντας να τονίσει πως ο τραυματισμός του έμεινε χαραγμένος στην μνήμη των οπαδών είπε, «Έχω αλλάξει πολύ από τότε δεν έχω μαλλιά, αλλά αν είμαι διακοπές σε μια παραλία οι οπαδοί θα έρθουν να ζητήσουν μια φωτογραφία λέγοντας μου “Ήμουν σε εκείνο το παιχνίδι”».

Για να καταδείξει το πόσο ανατριχιαστικός ήταν ο συγκεκριμένος τραυματισμός το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην θέα του τραυματισμένου Busst ο τότε τερματοφύλακας της Manchester, Peter Schmaichel, έκανε εμετό μέσα στο γήπεδο. Να σημειωθεί ότι ο πρώην αμυντικός της Coventry έκανε 10 εγχειρήσεις μέσα σε 12 μέρες και 22 στο σύνολο τους.

Όμως η ατυχία και ο σοβαρός τραυματισμός δεν λύγισαν τον πρώην ποδοσφαιριστή ο οποίος 23 χρόνια μετά εκτιμά το γεγονός ότι ο τραυματισμός του τον οδήγησε σε νέα μονοπάτια. Πλέον είναι μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Sky Blues» που υπάγεται κάτω από την Coventry Cıty. Όταν μπήκε σε αυτή την οργάνωση το 1997 είχε μόλις τέσσερα άτομα ομάδα αλλά πλέον μετρά 71 άτομα δυναμικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση