ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «κρετίνος» Μακρόν, ο Μπολσονάρου και ο Αμαζόνιος που φλέγεται

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν έχει βαλθεί να επιτίθεται στον Μπολσονάρου;»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη γραμμή των ηγετών οι οποίοι ασκούν πίεση στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου να καταβάλλει προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έγινε στόχος άφθονων προσβολών μέσω Twitter στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων αυτών ενός Υπουργού.

Ο Μακρόν «είναι απλά ένας οπορτουνιστής κρετίνος που επιδιώκει την υποστήριξη του γαλλικού αγροτικού λόμπι», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος Υπουργός Παιδείας κμπραχαμ Βάιντραουμπ, αναφερόμενος στην εναντίωση του προέδρου της Γαλλίας στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Mercosur.

Ο όρος που χρησιμοποίησε ο Βάιντραουμπ στα πορτογαλικά ("calhorda"), που πολύ απέχει από το να μπορεί να έχει χρήση στη διπλωματία, δεν έχει αντίστοιχο στα γαλλικά, αλλά μπορεί να αποδοθεί «μικροαπατεώνας», «κρετίνος», «ηλίθιος». «Η Γαλλία είναι χώρα των άκρων. Παρήγαγε άνδρες όπως ο Καρτέσιος ή ο Παστέρ, αλλά και δοσίλογους» επί των ημερών της ναζιστικής κατοχής στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, έγραψε ο Βάιντραουμπ.

Εν μέσω ενός καταιγισμού αναρτήσεων, έκρινε ακόμα πως η Γαλλία «εξέλεξε έναν πρόεδρο χωρίς χαρακτήρα» κι ότι «πρέπει να επιτεθούμε σ` αυτόν τον κρετίνο τον Μακρόν».

Ο Ολάβου ντε Καρβάλιου, συγγραφέας και "γκουρού" του προέδρου Μπολσονάρου, από τις ΗΠΑ όπου ζει πρότεινε μέσω Twitter τον δικής του έμπνευσης όρο "Macrocon", συνδυασμό του ονόματος του προέδρου της Γαλλίας και μιας βρισιάς στα γαλλικά, που αποδίδεται (ευγενικά) «ηλίθιος».

Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπολσονάρου ενστερνίστηκε μέσω Facebook ένα προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της συζύγου του Προέδρου Μακρόν, της Μπριζίτ Μακρόν. Αντιδρούσε σε ανάρτηση που ειρωνευόταν την εμφάνιση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας -σε μια φωτογραφία που δεν την κολακεύει - και τη συνέκρινε με αυτή της απαστράπτουσας Μισέλ Μπολσονάρου (37 ετών) την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της. «Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν έχει βαλθεί να επιτίθεται στον Μπολσονάρου;», έγραψε βραζιλιάνος χρήστης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, πλάι στις φωτογραφίες των δύο ζευγαριών, πριν υποστηρίξει πως ο λόγος είναι "ο φθόνος" του αρχηγού του γαλλικού Κράτους. «Μην τον ταπεινώνεις τον τύπο» και «χαχα», ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βραζιλίας. Ενώ ο γιος του Ζαίχ Μπολσονάρου, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, βουλευτής και πιθανόν επόμενος πρεσβευτής της Βραζιλίας στις ΗΠΑ, έκανε retweet βίντεο με βίαιες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία και λεζάντα: «ο Μακρόν είναι ηλίθιος».

Τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στις διμερείς σχέσεις Γαλλίας-Βραζιλίας και δεν παύει να χειροτερεύει αφότου ανέλαβε την εξουσία στην Μπραζίλια ο ακροδεξιός ομόλογός του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X