ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισόβια στη νεοναζί Μπεάτα Τσέπε για το φόνο 10 ανθρώπων

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης αρνήθηκε να μιλήσει

Με μια καταδικαστική απόφαση τερματίστηκε σήμερα στο Μόναχο η πολύκροτη δίκη της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU (Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία).

Η 43χρονη Μπεάτε Τσέπε, βασική κατηγορούμενη στη δίκη καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για συνέργεια σε δέκα δολοφονίες.

Συνολικά η οργάνωση δολοφόνησε οκτώ Τούρκους πολίτες, έναν Έλληνα –τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη- και μια Γερμανίδα αστυνομικό, ενώ είχε διαπράξει δύο βομβιστικές επιθέσεις και δεκαπέντε ληστείες.

Βασικοί δράστες των ενεργειών ήταν ο Ούβε Μούντλος και ο Ούβε Μπένχαρντ, οι οποίοι σε επιχείρηση της αστυνομίας προκειμένου να τους συλλάβουν, αυτοκτόνησαν.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης η Μπεάτε Τσέπε αρνήθηκε να μιλήσει, ενώ με γραπτή της δήλωση ανέφερε ότι δεν είχε καμιά συμμετοχή στις δολοφονίες.

Τον Νοέμβριο του 2011, η Τσέπε μόλις πληροφορήθηκε τις αυτοκτονίες των συνεργών της πυρπόλησε το διαμέρισμα που έμεναν για να καταστραφούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Η ίδια δε παραδόθηκε λίγο αργότερα στην αστυνομία.

Ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης, ήταν το έβδομο θύμα των τρομοκρατών και δολοφονήθηκε στις 15 Ιουνίου 2005 μέσα στο κατάστημα-κλειδαράδικο που διατηρούσε στο Μόναχο.

Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο παρελθόν είχε ζητήσει επίσημα συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση