ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ημίγυμνοι και στοιβαγμένοι οι μεγαλύτεροι κακοποιοί του Ελ Σαλβαδόρ (vid)

Εξονυχιστικός έλεγχος στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Σαλβαδόρ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από έλεγχο στη μεγαλύτερη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ, με κρατούμενους ημίγυμνους, να στοιβάζονται κατά τη διάρκεια έρευνας στα κελιά τους.

Φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, άλλοι σε ζευγάρια και άλλοι μόνοι τους, οι κρατούμενοι εξέρχονται από τα κελιά τους και στοιβάζονται στο γυμναστήριο, στο κέντρο του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος του Ελ Σαλβαδόρ.

Πάνοπλοι δεσμοφύλακες και ενισχύσεις με ακόμα πιο βαρύ οπλισμό, επιτηρούν τους κρατούμενους που αδειάζουν κατά ομάδες τα κελιά τους.

Στη συνέχεια, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ερευνούν τα κελιά για ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα. Ψάχνουν τα προσωπικά είδη των φυλακισμένων που τα έχουν τοποθετήσει προηγουμένως οι ίδιοι μέσα σε πλαστικές σακούλες πάνω στα κρεβάτια τους.

Παράλληλα παίρνουν σειρά και άλλοι κρατούμενοι.

Με τον ίδιο τρόπο, πάντα ημίγυμνοι, σχηματίζουν νέες σειρές δίπλα στους συγκρατούμενούς τους.

Επίδειξη πυγμής

Όσο συνεχίζεται η έρευνα, τόσο περισσότεροι από τους μεγαλύτερους κακοποιούς στοιβάζονται στο κέντρο της φυλακής.

Με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ερευνούν το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και ολόκληρης της αμερικανικής ηπείρου, που φιλοξενεί περίπου 40.000 από τους χειρότερους κακοποιούς της χώρας.

Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη πυγμής, αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν θηρία, λέει ότι έτσι προσπαθεί να χτυπήσει τις συμμορίες που μέσα από τις φυλακές συντονίζουν εγκληματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα και πέρα από τα σύνορά της.

Στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης ενισχύθηκαν τα κάγκελα σε παράθυρα κελιών. Όσο για εκείνους που είχαν στην κατοχή τους παράνομα υλικά, οδηγήθηκαν στην απομόνωση.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ απορρίπτει τις κατηγορίες διεθνών οργανώσεων για απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων, επιμένοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση