ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η χώρα που μοιράζει δωρεάν αντιηλιακό σε όλους τους πολίτες

Για την προστασία τους από τον καρκίνο του δέρματος

Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα έχουν δωρεάν όλοι αυτό το καλοκαίρι στην Ολλανδία σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα-ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Το αντιηλιακό θα διατίθεται σε σχολεία και πανεπιστήμια, φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε ότι θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία, χωρίς να τους σταματά το κόστος.

Μια ιδέα που είχαν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας ήταν να μετατρέψουν τους δοχεία με αντισηπτικό που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε δοχεία με αντηλιακό.

Οι αρχές της Ολλανδίας έχουν αναφέρει αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο Guardian.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξάλλου, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% σε σχέση με το 2001.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση