ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Απειλεί σπίτια η φωτιά στην Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και ισχυρή εναέρια δύναμη

Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Μάκιστος έχει φτάσει πλέον η φωτιά στην Ηλεία, με την Πυροσβεστική να προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καούν σπίτια.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 14μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη Πεζετέλ και ένα Καναντέρ, ενώ προς το σημείο κινούνται και δύο ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει και πλέον η Πυροσβεστική αγωνίζεται να απομακρύνει τη φωτιά από το χωριό πριν αποσυρθούν τα εναέρια μέσα λόγω σκότους.

Στην Ηλεία έχουν εκδηλωθεί δύο ακόμα φωτιές, στις περιοχές Αγραπιδοχώρι και Κακοτάρι, όμως η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δίνουν καλή εικόνα και δεν υφίσταται κίνδυνος για κατοικημένες ζώνες.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόνερο του νομού Δράμας. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί εν τω μεταξύ η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, κοντά στον οικισμό Μόλα Καλύβα.

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση