ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: 16 τα θύματα της καταστροφής

Νεκρός εντοπίστηκε άντρας που αγνοείτο

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας του οποίου η τύχη αγνοείτο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική.

Ο αριθμός των νεκρών έχει πλέον ανέβει στους 16 ενώ υπάρχουν ακόμη 21 τραυματίες, μία εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Τα συνεργεία διάσωσης αντικρίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και σήμερα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναζητούνται ευθύνες για την καταστροφή

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.Ανάμεσα στα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται είναι και πολεοδομικές παραβάσεις.

Μπάζωσαν μισό χιλιόμετρο χείμαρο και έφτιαξαν αμαξοστάσιο

Η τραγωδία στην Μάνδρα δεν ήρθε από τον ουρανό με βάση τα λεγόμενα και του ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος αποκάλυψε ότι η περιοχή αυτή ήταν το βασικό μάθημα στους μεταπτυχιακούς του φοιτητές.

«Βασική άσκηση - για το θέμα των πλημμυρών - ήταν η περιοχή της Μάνδρας. Την είχαμε επιλέξει σαν μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή εν πάση περιπτώσει η μη γνώση και ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα ήταν εγκληματικού χαρακτήρα...» ανέφερε ο καθηγητής. Και κατήγγειλε μεταξύ των άλλων πως στην περιοχή μπαζώθηκε χείμαρρος μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου στον οποίο ενώνονταν μικρά ποτάμια που κατέβαιναν από το βουνό.

 

«Το τραγικό ήταν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μπαζώματος και του κλεισίματος, στο πιο στενό σημείο, ήταν μερικά στρέμματα που έφτιαξε ο δήμος χώρο αμαξοστασίου και επισκευών, παραδίπλα ήταν ένα σούπερ μάρκετ, που είχαν κλείσει ακριβώς όλη τη δίοδο (του νερού)» σημείωσε ο καθηγητής. Πρόσθεσε πως το 1996 υπήρξαν στην περιοχή δύο θύματα και κατέληξε «ήδη, η φύση είχε προειδοποιήσει για το ότι κακώς είχαν γίνει επεμβάσεις, κακώς δεν είχε διατηρηθεί η φυσική ροή του νερού και ταυτόχρονα δεν είχε διαμορφωθεί μια τεχνητή ροή του νερού».

Πηγή: ΚΥΠΕ, thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση