ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

''Έγραψε ιστορία'' το Thess Pride (Vid)

Πραγματοποιήθηκε στις 22/06 το 8ο Thessaloniki Pride

Το Σάββατο 22/06 πραγματοποιήθηκε το 8ο Thessaloniki Pride. Η πολύχρωμη πορεία, η οποία ξεκίνησε απο τον Λευκό Πύργο με χιλιάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, είχε φέτος το σύνθημα ''Γράφουμε Ιστορία''.

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Stonewall στις 28 Ιουνίου το 1969 η Θεσσαλονίκη τίμησε την επέτειο όπου, οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στην Νεα Υόρκη πήραν την απόφαση να αντισταθούν στην αστυνομική βία, ξεκινώντας έτσι το κίνημα LGBTQI.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος στον χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής:

«Πήραμε το Europride 2020 με αντιπάλους τον δήμο του Αμβούργου, των Βρυξελλών και μιας πόλης της Σουηδίας. Αυτές οι κοινωνίες έχουν πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις από εμάς. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δεν ανεχόμαστε την διαφορετικότητα. Το βλέπουμε παντού, στις επιθέσεις, στις προσβολές που γίνονται. Το πολεμάμε. Δεν είναι όλα εύκολα. Θ αργήσει ακόμα να υπάρξει αντιμετώπιση πιο χαλαρή στην Ελλάδα».

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X