ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν για τους S-400

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η παράδοση

Ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Ντόναλτ Τραμπ βρίσκεται προ των πυλών, εντούτοις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να υποχωρεί στην απόφαση του να προμηθευτεί τους S-400 από την Ρωσία παρά τις πιέσεις και κυρώσεις που υποβάλουν οι ΗΠΑ. Σε ομιλία του ενώπιων βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι «Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω» ενώ παράλληλα, τόνισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η παράδοση από την Ρωσία.

Την ίδια στάση έχει και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου αφού όπως δήλωσε και ο ίδιος την Δευτέρα (24/06) «Ανεξάρτητα από το ποιες κυρώσεις θα αποφασισθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ, έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοση τους» 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου οι ΗΠΑ είχαν «παγώσει» την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στην αεροπορική βάση της Αριζόνα όπου φιλοξενούνταν, ενώ το υπουργείο είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι πιλότοι « Δεν πετούν πλέον». Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν και τότε όπως και τώρα η πρόθεση της Τουρκίας να προμηθευτεί ρωσικά πυραυλικά συστήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση