ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν το υποβρύχιο ήταν γεμάτο από επιβάτες

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Βοστώνης, καθώς σύμφωνα με την ακτοφυλακή της πόλης, αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά τουριστών που θέλουν να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού. Σύμφωνα με το BBC παραμένει άγνωστο εάν το υποβρύχιο ήταν γεμάτο από ανθρώπους, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σημειώνεται πως μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να στοιχήσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαρκεί περίπου οκτώ ώρες.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον πυθμένα του Ατλαντικού, και 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά. Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση