ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλά ο καιρός - Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Πότε τίθεται σε ισχύ

24news team

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (13/06), μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

 Η πρόβλεψη για τον καιρό

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και στα ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο μετά το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση