ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην Λακατάμια

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο διήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 26ης Ιουνίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 27ης Ιουνίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 28 κλήσεις για βοήθεια, 12 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09:10 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην Λακατάμια στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε από τον ιδιοκτήτη της οικίας με χρήση λάστιχου κήπου πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από μέρους των μελών μας έγινε τελική κατάσβεση και επιθεώρηση. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, εντός της οικίας, βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης μαζί με τα δύο παιδιά του, οι οποίοι εξήλθαν έγκαιρα. Πλήρωμα του Ασθενοφόρου που αφίχθη στο μέρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά λόγω εισπνοής καπνού. Δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα η κουζίνα, καθώς και ο εξοπλισμός της, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα, από τον καπνό επηρεάστηκε και το σαλόνι της οικίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί στον χώρο της κουζίνας.

Η ώρα 13:07 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Κούρτακα και Χούλου στην επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:35. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν το Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας με ένα όχημα ταχείας επέμβασης, η Πολιτική Άμυνα, δύο καδενοφόρα, καθώς και ιδιωτική υδροφόρα. Τις επίγειες δυνάμεις υποστήριξαν με ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέκαυσε 10 εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπελώνες, αριθμό δέντρων και λάστιχα άρδευσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, σε συνεργασία με την Αστυνομία. Φαίνεται ωστόσο, ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα όρια αγροτικού δρόμου και επεκτάθηκε σε δύο μέτωπα λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η ώρα 21:01 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα στο ισόγειο διώροφης προσφυγικής οικίας στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:28. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η κουζίνα, καθώς και ο εξοπλισμός της, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρης της οικίας. Οι ένοικοι της οικίας είχαν εξέλθει έγκαιρα χωρίς να κινδυνεύσουν. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, η οποία έγινε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση