ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Η υδάτινη «κόλαση» από ψηλά (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο από τις πλημμύρες στην Κύπρο

24news team

Οι καταρρακτώδεις βροχές και το σκηνικό κακοκαιρίας το σαββατοκύριακο (14-15/01) που μας πέρασε, άφησε πίσω του αμέτρητες ζημιές, κυρίως στις επαρχίες της Λάρνακας και της Ελ. Αμμοχώστου.

Ένα βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου στο νησί μας καταγράφει από ψηλά την υδάτινη «κόλαση» που προκλήθηκε από τις πλημμύρες.

Δείτε το βίντεο

@nikolaspetrouu Mother nature is no joke!! Floods in Cyprus #cyp #floods #increíble ♬ original sound - Nikolas Petrou

Επί ποδός τα συνεργεία Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου τόνισε: «η πιο μεγάλη καταγεγραμμένη περίπτωση βροχόπτωσης ήταν 40 χιλιοστά ενώ χθες Κυριακή έφτασε τα 120 χιλιοστά και ήταν φυσικό οι τριπλάσιες ποσότητες βροχής που έπεσαν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στη περιοχή μας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, ωστόσο τα αντιπλημμυρικά έργα λειτούργησαν αρκετά καλά».

Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρονίκου  επεσήμανε: «σήμερα τρία συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται για καταγραφή ζημιών στη Δρομολαξιά, το Μενεού και το Κίτι. Ουσιαστικά από χθες Κυριακή είμαστε σε επαφή με την Επαρχιακή Διοίκηση και τον Επαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, ενώ το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου και ο Υπουργός Εσωτερικών».

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, είπε: «ουσιαστικά το Σάββατο το Παραλίμνι και ο Πρωταράς επλήγησαν από τρία κύματα έντονων βροχοπτώσεων, το ένα στις πέντε τα ξημερώματα, το δεύτερο στις 07.30 και το τρίτο στις 12.00 το μεσημέρι. Με τον Υπουργό Εσωτερικών επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και είδαμε ιδίοις όμμασι την ένταση του φαινομένου».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως: «είχαμε κάνει πάρα πολλή δουλειά και διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς όσον αφορά την απορρόφηση ομβρίων υδάτων. Παραμένουν κάποια προβλήματα τα οποία και θα διορθωθούν ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους περιπτώσεις από έντονα καιρικά φαινόμενα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση