ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα – Συνεχίζεται η καταπολέμηση κουνουπιών και τρωκτικών

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου

ΚΥΠΕ

Στη Λάρνακα συνεχίζονται εντατικά από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών και η τοποθέτηση δολωμάτων για καταπολέμηση των τρωκτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ψεκάζονται επίσης τα αποχετευτικά συστήματα όλων των δημοτικών κτιρίων Λάρνακας καθώς και οι δημόσιοι οχετοί ομβρίων νερών για καταπολέμηση των κατσαρίδων. Λόγω της έλευσης του καλοκαιριού καλούνται οι δημότες όπως συμβάλουν στην προσπάθεια για καταπολέμηση των εντόμων και τρωκτικών που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αφού μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα οι δημότες καλούνται να μην διατηρούν δοχεία ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους που κατακρατούν νερό και μπορούν να εκκολαφθούν κουνούπια και να διατηρούν τα καλύμματα του αποχετευτικού τους συστήματος ερμητικά κλειστά. Επίσης καλούνται να διατηρούν τις αυλές των οικιών/ υποστατικών τους καθαρές και απαλλαγμένες από χόρτα και άχρηστα αντικείμενα που αποτελούν εστίες ανάπτυξης εντόμων και ποντικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δημότες καλούνται ακόμα να ψεκάζουν τακτικά με εγκεκριμένα εντομοκτόνα τα παραδεξάμενα του αποχετευτικού συστήματος των οικιών/ υποστατικών τους για την καταπολέμηση των κατσαρίδων, να τοποθετούν δολώματα στα υποστατικά τους για καταπολέμηση των τρωκτικών και να ενημερώνουν την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος.

Σημειώνεται ότι η εκτροφή κοτόπουλων, περιστεριών και άλλων πτηνών καθώς και κουνελιών εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας απαγορεύεται αυστηρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση