ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κάηκε από την κοκαΐνη ο Τζιωνής»

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση του Λευτέρη

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου. Οι τρεις κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Στην σημερινή διαδικασία κατέθεσε ο αστυφύλακας Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας και βρέθηκε στο σημείο το βράδυ που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.


Θάνατος Petranas - Στο μικροσκόπιο το αίμα στα κλουβιά


Ο κύριος Αρναούτ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο «αντίκρισα έναν άντρα μπρούμυτα μέσα σε λίμνη αίματος και μία γυναίκα στο κρεβάτι».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αστυφύλακας ενώπιον του Κακουργιοδικείου, τα φώτα στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων ήταν κλειστά και αυτός χρησιμοποιώντας το σημειωματάριό του άνοιξε τα φώτα. Ο λόγος που το έκανε αυτό σύμφωνα με τον ίδιο ήταν για να μην καταστρέψει την σκηνή, ενώ έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς που ήταν εκεί να είναι προσεκτικοί μέχρι να φθάσει στο σπίτι η ΥΠΕΓΕ.


Η ερωτική απογοήτευση τον έκανε εμπρηστή


Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και στην συνάντησή του με τον ανήλικο γιο του άτυχου ζεύγους σε διπλανή οικία όπου βρισκόταν, λέγοντας: «Όταν τον συνάντησα ήταν πολύ παγωμένος και συγχυσμένος», ενώ τους είχε περιγράψει τόσο το μαχαίρι όσο και τα πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι.

«Κάηκε από την κοκαΐνη»

Ο Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ ανέγνωσε την κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος Λευτέρης Σολωμού στους ανακριτές. 

Ο Λευτέρης στην κατάθεσή του ανέφερε στους ανακριτές ότι ο Τζιωνής σχεδίαζε την ληστεία πριν χρόνια, καθώς πίστευε ότι στο σπίτι του άτυχου ζεύγους υπήρχε το χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ νομίζοντας ότι θα γίνει πλούσιος.


Φωτορεπορτάζ - Η μαγεία πέντε μεγάλων φραγμάτων της Κύπρου


Στην σημερινή διαδικασία παρουσιάστηκε ξανά η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του νούμερου ένα κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την κατάθεση του Σολωμού, η Σάρα του είχε πει ότι συμπεριφερόταν πολύ περίεργα και ότι έχει τρελαθεί από την πολλή χρήση κοκαΐνης και ότι ήθελε να φύγει από κοντά του.


Οι «έξαλλες» φωτογραφίες λίγο πριν την σύλληψη της Ειρήνης (Vid)


Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, ο Λοΐζος χτυπούσε την Σάρα και ένα βράδυ άκουσε μια έντονη συζήτηση που είχαν οι δύο, καθώς και χτυπήματα. 

Όπως κατέθεσε ο Σολωμού, ο Λοΐζος του είπε ότι μόνος του σκότωσε το ζεύγος. Σημειώνεται πως πάντα με τα όσα κατέθεσε ο νούμερο δύο κατηγορούμενος, ο ίδιος δεν ήθελε να έχει συμμετοχή στην ληστεία. Μάλιστα, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο Τζιωνής φέρεται να είπε στον Λευτέρη ότι δεν θα τον βρουν επειδή οι αστυνομικοί της Κύπρου «έν’ βλάκες» και ότι πιστεύουν ότι τον φόνο τον έκανε ο ανήλικος, ενώ στην κατάθεσή του ο Λευτέρης είχε αναφέρει ότι ο αδερφός του είναι αρρωστημένος και πρέπει να πληρώσει για την πράξη που έκανε.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, ο Λοΐζος Τζιωνής τους είχε πει ότι σκότωσε τα θύματα, λέγοντας τους ότι «εν πολλά πιο εύκολο να σκοτώσεις από όσο νομίζει κάποιος» και πως ο φόνος ήταν «θέλημα θεού».

Η επόμενη διαδικασία είναι προγραμματισμένη την Τετάρτη 7/4 η ώρα 9 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X