ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Yγιεινή ζωή… 4 λόγοι για να πούμε το ''Ναι''!

Κάποιοι προδιαθεσικοί παράγοντες εμφάνισης νοσημάτων μπορούν να τροποποιηθούν, αν αλλάξουμε την ποιότητα της καθημερινότητας μας, επιδιώκοντας  μια πιο υγιεινή ζωή.

Αν και παράγοντες όπως το ύψος, η φυλή και το βάρος γέννησης, δεν γίνεται να τροποποιηθούν, υπάρχει μια κατηγορία παραγόντων – όπως είναι και η υγιεινή ζωή- η τροποποίηση των οποίων σχετίζεται με μειωμένη επίπτωση εμφάνισης μιας μεγάλης κατηγορίας νοσημάτων και βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Οι παράγοντες αυτοί διακρίνονται σε 4 κατηγορίες:

ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Σχετίζεται με την εκδήλωση μιας μεγάλης ποικιλίας νοσημάτων τόσο στους καπνιστές όσο και στους παθητικούς καπνιστές.

Γνωρίζατε ότι:
Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 17% της συνολική θνησιμότητας σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το κάπνισμα. Το 81% των διαγνωσθέντων καρκίνων του πνεύμονα εμφανίζεται σε άτομα με θετικό ατομικό αναμνηστικό καπνίσματος, ενώ το κάπνισμα συνοδεύεται από διπλασιασμό του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον, η συνέχιση του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της κύησης σχετίζεται με τη μείωση του βάρους του νεογνού, καθώς και με την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων, εμποδίζοντας μια μετέπειτα υγιεινή ζωή.

Λέμε ''ΝΑΙ''…στη διακοπή του καπνίσματος!

ΣΤΡΕΣ
Χρόνια υψηλά επίπεδα στρες σχετίζονται με μείωση της ανοσιακής επάρκειας και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και στεφανιαίας νόσου.

 Λέμε ''ΝΑΙ''…σε μια ζωή με λιγότερο στρες!

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Βασικός παράγοντας για μια υγιεινή ζωή είναι η φυσική δραστηριότητα.Η έλλειψη άσκησης σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Άτομα που δεν αθλούνται εμφανίζουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Τα οφέλη της καθημερινής άσκησης δεν περιορίζονται μόνο στο καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά αφορούν και σε άλλα όργανα (αύξηση οστικής πυκνότητα και της ζωτικής χωρητικότητας του πνεύμονα), ενώ σχετίζονται και με μακροπρόθεσμη μείωση των επιπέδων του στρες.

 Γνωρίζατε ότι:

Οι συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής και εργασίας καθιστούν δύσκολη τη συστηματική άθληση, η οποία δυστυχώς σημειώνει χαμηλά ποσοστά όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο μια πρόσφατη πληθυσμιακή μελέτη έδειξε ότι το 70% των ανδρών και το 80% των γυναικών δεν αθλούνται συστηματικά.

Λέμε ''ΝΑΙ''…σε μια ήπια σωματική δραστηριότητα, όπως το γρήγορο βάδισμα, 5 φορές την εβδομάδα, για 30’ τη φορά!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Οι επιπτώσεις της διατροφής θεωρούνται μείζονος σημασίας στη διατήρηση της ομοιοστασίας. Η διατροφή σχετίζεται με το ένα τρίτο του συνόλου των καρκίνων και με την πλειονότητα των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Γνωρίζατε ότι:

Απλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορούν είτε να προμηθεύσουν τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά είτε να επιδεινώσουν μια προϋπάρχουσα ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων ή μια προϋπάρχουσα ανισορροπία λιπών και υδατανθράκων (αύξηση σωματικού βάρους).

Λέμε ''ΝΑΙ''…στην ισορροπημένη διατροφή και στην πρόσληψη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, με στόχο τη διατήρηση του ιδανικού σωματικού μας βάρους!

Λέμε ''ΝΑΙ''… σ’ ένα πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής!

Ας δώσουμε λοιπόν στον οργανισμό μας όλα όσα χρειάζεται για να ζει μια υγιεινή ζωή, να είναι δυνατός και γεμάτος ενέργεια, ξεκινώντας από το Pure Fish Oil της Lamberts. Ένα πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής, απαραίτητο για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Τα Ω3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα της καθημερινότητά μας.