ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυτούς τους hot ταξιδιωτικούς προορισμούς απαγορεύονται οι selfies!

Εσείς τολμάτε να βγάλετε;

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, με τα κινητά να έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας και τα social media η δεύτερη ''ζωή'' μας.. Φωτογραφίες, βίντεο, σκέψεις, συναισθήματα, τα πάντα αποκτούν ''αξία'', μόνο αν δημοσιευθούν και ανάλογα με τα πόσα likes θα εισπράξουν από τους διαδικτυακούς μας φίλους.

Κι όμως σε αυτήν την εποχή υπάρχουν κάποια μέρη που λένε ''όχι'' στις selfies και αυτή είναι μια απόφαση, στην οποία οι εκάστοτε ''αρμόδιοι'' οδηγήθηκαν μετά από αρκετή σκέψη.. Σε ποιους hot ταξιδιωτικούς προορισμούς απαγορεύονται οι selfies, προκειμένου να μη λαμβάνονται αχρείαστα και μεγάλα ρίσκα;

Νέα Υόρκη
Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύτηκε η λήψη selfie με τίγρεις, λιοντάρια και διάφορα άλλα άγρια ζώα, που φιλοξενούνται σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο. Ο λόγος προφανής, αφού τα πράγματα σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν πολύ επικίνδυνα, από ανθρώπους που δε λογάριασαν, ότι έχουν να κάνουν με άγρια ζώα…

Πύργος του Λονδίνου
Είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας και εκεί μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα πολύτιμα κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας. Παρά τις 100+ κάμερες ασφαλείας, η κλοπή δεν είναι αδύνατη κι έτσι, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύονται οι selfies.

Παραλία Γκαρούπ στη νότια Γαλλία
Σε αυτή την παραλία απαγορεύτηκε στους παραθεριστές να βγάζουν selfie κατά τη διάρκεια της full season για έναν ενδεχομένως ''άκυρο'' λόγο... Οι Αρχές θέλουν τους παραθεριστές, να απολαμβάνουν τη στιγμή και το τοπίο και όχι να κάνουν επίδειξη αυτού, μέσω των social media. 

Ισπανία
Κάθε χρόνο στην Παμπλόνα μαζεύονται αρκετοί, οι οποίοι όχι απλά αψηφούν τον κίνδυνο και αρχίζουν να τρέχουν στους δρόμους μαζί με ταύρους, αλλά προσπαθούν να απαθανατίσουν τις στιγμές αυτές, βγάζοντας selfies. Σε αυτήν την περίπτωση, αν καταφέρουν να μην τραυματιστούν ή πάθουν τίποτα χειρότερο από τους μανιασμένους ταύρους, τους περιμένει πρόστιμο 3.000 ευρώ!

Ιαπωνία
Στο σιδηροδρομικό δίκτυο όλης της χω΄ρας απαγορεύονται τα «selfie sticks» για λόγους ασφαλείας, καθώς μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Δυστυχώς, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι τα έβγαζαν έξω από τα παράθυρα, προκειμένουν να πετύχουν την καλύτερη λήψη... 

Ιταλία
Στο όμορφο Πορτοφίνο με τους δεκάδες τουρίστες, τις περιόδους αιχμής υπάρχει χρονικό όριο για το πόσο μπορεί να «χασομερά» κανείς ενόσω ψάχνει την «τέλεια» λήψη. Ο λόγος κατανοητός, αφού οι ντόπιοι ταλαιπωρούνται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, που προκαλείται από τους τουρίστες, οι οποίοι ανέμελοι τριγυρνάνε χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε ένα φρένο..

Καλιφόρνια
Έχει απαγορεύσει τη λήψη selfie στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τάχο. Στην περιοχή είναι μεγάλο το ποσοστό ύπαρξης άγριων αρκούδων και ο συγκεκριμένος νόμος έχει να κάνει με την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς κάποιοι από αυτούς πλησίαζαν επικίνδυνα τα ζώα, για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους..

Σαουδική Αραβία
Με απόφαση της εγχώριας κυβέρνησης απαγορεύονται οι φωτογραφίες, σε όσους πηγαίνουν για προσκύνημα στη Μέκκα. Σε ένα τέτοιο πνευματικό ''ταξίδι'' οι selfies θεωρούνται ασεβείς και δεν ταιριάζουν με την ηρεμία, που απαιτεί η περίσταση.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Media  |   |  Gossip  |  Selfies  |  Κόσμος  |  Διεθνή  |  Προορισμοί

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση