ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Marilyn Monroe: Τα 5 στοιχεία που έρχονται στο φως για το θάνατό της

Για πρώτη φορά στο φως οι άγνωστες κασέτες της.

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Μέριλιν Μονρόε είχε σοκάρει τους πάντες. Η αστυνομία την είχε εντοπίσει νεκρή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια και από τα πρώτα λεπτά του θανάτου της κανένας δεν ήθελε να πιστέψει πως η μεγάλη σταρ είχε αυτοκτονήσει, όπως έδειχνε το πόρισμα.

Η λαμπερή σταρ λέγεται πως ήταν περιτριγυρισμένη από πολλά μπουκάλια υπνωτικά χάπια και μία ώρα περίπου αργότερα η αστυνομία έφτασε στο σημείο. Κάποιοι όμως λένε ότι τα πράγματα δεν συνέβησαν ακριβώς έτσι. «Όχι, δεν ήταν [νεκρή στο σπίτι]», λέει ο ιδιοκτήτης εταιρείας ασθενοφόρων Walter Schaefer στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes», που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Ένας από τους πρώην οδηγούς του, ο Κεν Χάντερ, είχε σταλεί στο σπίτι της Μονρόε τη νύχτα του θανάτου της. Ο Walter Schaefer λέει ότι η σούπερ σταρ της μεγάλης οθόνης ήταν σε κώμα, αλλά ζωντανή, όταν ο Χάντερ την παρέλαβε και ξεκίνησε τη μεταφορά της στο τμήμα επειγόντων νοσοκομείου της Σάντα Μόνικα. Και ο συγγραφέας Τζν Σέρλοκ ισχυρίζεται ότι ο τελευταίος ψυχίατρος της Monroe, ο Dr. Ralph Greenson, του είπε, χρόνια μετά το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, ότι ήταν ζωντανή στο σπίτι της και μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Saint John’s, όταν πέθανε καθ’ οδόν. «Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο», λέει στο ντοκιμαντέρ. «Μετά την πήγαν πίσω στο σπίτι. Ο Greenson μου είπε ότι ήταν στο ασθενοφόρο».


Τελικά, από τι πέθανε η Μέριλιν Μονρόε;
Εδώ και χρόνια, όσοι ήταν πιο κοντά στη σεξοβόμβα τού «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές» αναρωτιούνταν -όχι και τόσο σιωπηλά- αν μια εσκεμμένη αυτοκτονία, μια τυχαία υπερβολική δόση βαρβιτουρικών -που έχει επισήμως κριθεί ως η αιτία θανάτου της- ή μια πολιτικά φορτισμένη ανθρωποκτονία ήταν η πραγματική αιτία του θανάτου της.

Στο ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Έμα Κούπερ, ο Σάμερς -συγγραφέας του βιβλίου του 1985 «Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe»- ανασύρει ηχογραφήσεις από τις περισσότερες από 650 συνεντεύξεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που μεσολάβησαν με φίλους και συμπρωταγωνιστές της Μονρόε, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει τι πραγματικά έκρυβε η ντίβα.

Για πρώτη φορά στο φως άγνωστες κασέτες για το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε

Στα έγγραφα της σκηνοθέτιδας Έμα Κούπερ, ο Σάμερς – ​​ο συγγραφέας του βιβλίου του 1985 «Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe» – ξεθάβει ηχογραφήσεις από τις περισσότερες από 650 συνεντεύξεις που έκανε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών με τους φίλους και τους συμπρωταγωνιστές της Mονρόε, καθώς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, για να αποκαλύψουν όσα περισσότερα μπορούν για τα δεινά της βασανισμένης ντίβας. «Οι κασέτες που έχω συγκεντρώσει, ενώ έγραφα το βιβλίο δεν έχουν ακουστεί ποτέ από το κοινό», λέει ο Σάμερς. «Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι [οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό της] καλύφθηκαν λόγω της σχέσης της με τους αδελφούς Κένεντι».

 

Το καλοκαίρι του 1962, όταν ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης βρισκόταν σε εξέλιξη, τόσο ο Ρόμπερτ Κένεντι, όσο και ο τότε Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι, τερμάτισαν ξαφνικά τους υποτιθέμενους ταυτόχρονους έρωτές τους με τη Μονρόε, όπως επισημαίνει ο Σάμερ. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις που έχει στη διάθεσή του, οι μυστικές υπηρεσίες φοβόντουσαν ότι η Μονρόε είχε αναπτύξει επαφές με κομμουνιστές ομογενείς που συνδέονταν με τον Κουβανό επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο.

Οι αξιωματούχοι, που είχαν ηχογραφήσει κρυφά, συνομιλίες μεταξύ της Μονρόε και των αδελφών Κένεντι – είχαν συναντηθεί στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, το σπίτι του ηθοποιού Πίτερ Λόφορντ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή των Κένεντι την Πατρίτσια εκείνη την εποχή και ανησυχούσαν ότι η ηθοποιός, ίσως και να μοιράζεται κυβερνητικά μυστικά και πως γνώριζε πάρα πολλά από την επαφή που είχε με τους Κένεντι.

Ο Σάμερς ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ πως είναι πολύ πιθανό, οι Κένεντι να είπαν ότι μπορεί να δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις για τα πυρηνικά θέματα και σκέφτηκαν ότι πρέπει να το σταματήσουν όλο αυτό και πως δεν μπορούν να ασχοληθούν άλλο με τη Μέριλιν. Αλλά η ξαφνική απόρριψη των Κένεντι, δεν άρεσε στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχικά, σταρ. «Ο Μπόμπι Κένεντι τη φώναξε τη νύχτα του θανάτου της από το σπίτι του ηθοποιού Πίτερ Λόφορντ», αφηγείται στο ντοκιμαντέρ, ο ειδικός παρακολούθησης Ριντ Γουίλσον. Ο Γουίλσον, ένας σεβαστός πράκτορας, είχε προσληφθεί από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φρεντ Ότας για να παρακολουθεί τη Μονρόε και τους Κένεντι μέσω κρυφών ηλεκτρονικών συσκευών, που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του Λόφορντ. «Μη με ενοχλείς, άσε με ήσυχη, μείνε μακριά από τη ζωή μου, νιώθω σαν ένα κομμάτι κρέας», θυμάται ο Γουίλσον στις φράσεις της Μονρόε.

Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν ακόμα και συνεντεύξεις της οικονόμου της ηθοποιού, Γιούνες Μάρεϊ, που απεβίωσε το 1994. Η οικονόμος υποστήριζε ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να κρύψει το γεγονός ότι ήταν στο Λος Άντζελες τη νύχτα του θανάτου της Μονρόε, ήρθε ακόμη στο σπίτι της κι είχαν έναν έντονο καυγά, λίγες ώρες πριν ανακαλυφθεί αργότερα το άψυχο σώμα της.

«Ήταν τόσο έντονο, που οι σωματοφύλακες του Κένεντι έπρεπε να παρέμβουν για να τον προστατεύσουν», προσθέτει η Μάρεϊ. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φρεντ Ότας, θυμάται μάλιστα τον Ρόμπερτ Κένεντι, να αναθέτει που σε εκείνον και τον Γουίλσον, «να βάλουν κάποιον να πάει στο [σπίτι της Monroe] και να πάρει όλες τις πληροφορίες που έδειχναν ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της Μονρόε και των Κένεντι. Ήταν πεπεισμένος ότι υπήρχαν ημερολόγια γύρω, και ίσως ένα σημείωμα».

Ο Σάμερς ωστόσο, παρά τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες δεκαετίες, είναι σχεδόν βέβαιος ότι η Μέριλιν Μονρόε δεν δολοφονήθηκε και πέθανε είτε από αυτοκτονία, είτε από τυχαία υπερβολική δόση.

«Δεν έμαθα τίποτα που να με έπεισε ότι είχε σκοτωθεί εσκεμμένα», λέει. Και ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά που παραμένουν άγνωστα για τις τελευταίες στιγμές της αξιοζήλευτης – τουλάχιστον εξωτερικά – ζωής της, ο γιατρός της αποκαλύπτει ότι η Μονρόε μπορεί να είχε προαναγγείλει το επίδοξο αίνιγμα του θανάτου της.

«Πώς πας να γράψεις μια ιστορία ζωής;» ακούγεται να ρωτάει τον Γκρίνσον σε μια από τις τελευταίες συνεδρίες θεραπείας τους, συμπληρώνοντας: «Επειδή, οι αλήθειες σπάνια κυκλοφορούν, συνήθως βγαίνουν ψεύτικα πράγματα». To ντοκιμαντέρ «The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes» (Το Μυστήριο της Μέριλιν Μονρόε: Οι Άγνωστες Κασέτες) κάνει πρεμιέρα στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix, στις 27 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί.

Πηγή: okmag.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση