ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι μεγαλεπήβολοι στόχοι της Hyundai μέχρι το 2030

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η Hyundai Motor Company στοχεύει να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έως το 2030. Η μάρκα ήδη επενδύει πολλά δισεκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη με νέα εργοστάσια και τεχνολογίες επεκτείνοντας τις γραμμές αμιγώς ηλεκτρικών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Euisun Chung ο Όμιλος αναπτύσσει δύο ακόμη πλατφόρμες για ηλεκτρικά μοντέλα. Κάτι που θα επιτρέψει στις μάρκες να παρουσιάσουν 18 μοντέλα μέχρι το 2030 με στόχο να φτάσουν τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών ως το 2030.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HYUNDAI

Τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου αναπτύσσονται επί του παρόντος σε μια προηγμένη πλατφόρμα EV, την Hyundai Electric Global Modular Platform (E-GMP). Το crossover SUV Ioniq 5 του 2021 ήταν το πρώτο μοντέλο της υπο-μάρκας Ioniq της Hyundai που εστιάζει στα ηλεκτρικά και αναπτύχθηκε πάνω στην E-GMP. Η Hyundai κυκλοφόρησε στη συνέχεια το μοντέλο sedan Ioniq 6 το 2022.

Ο Όμιλος της Hyundai Motor Group περιλαμβάνει τις μάρκες Hyundai, Kia και Genesis και κατά το 2022 κατέλαβε την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων ηλεκτρικών σύμφωνα με την SNE Research . Παρέδωσε 510.000 μονάδες EV πέρυσι, αυξημένες κατά 40,9% από το 2021, σύμφωνα με την SNE Research.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Όμιλος της Hyundai Motor Group βρίσκεται πίσω από τις Toyota και Volkswagen και είναι η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι κατασκευαστές. Συγκεκριμένα, Hyundai και η Kia πούλησαν συνολικά 6,85 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως πέρυσι, αυξημένα κατά 2,7% σε σχέση με το 2021. Η Toyota διέθεσε σχεδόν 10,5 εκατομμύρια μονάδες ενώ η Volkswagen 8,26 εκατομμύρια μονάδες .

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση