ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: Οι οδηγοί δεν θέλουν νέα πειράματα στις κατατακτήριες

Η άποψη των οδηγών, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια, δεν λαμβάνεται υπόψη

Έντονη είναι η διαφωνία των οδηγών με το πείραμα που θέλει να κάνει η F1 σε δύο Grand Prix, κατηγορώντας τη πως δεν πρόκειται για λύση που θα βελτιώσει κάτι αγωνιστικά.

Στο φετινό πρωτάθλημα, η Formula 1 θα δοκιμάσει ένα διαφορετικό σύστημα στις κατατακτήριες δοκιμές δύο αγωνιστικών τριημέρων, με την αρχή να γίνεται στο Grand Prix Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα. Η νέα, πειραματική προς το παρόν, διαδικασία προβλέπει ότι στο Q1 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά η σκληρή γόμα ελαστικών, στο Q2 μόνο η μεσαία γόμα ελαστικών και στο Q3 μόνο η μαλακή γόμα ελαστικών.

Όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με το νέο σύστημα. Η άποψη των οδηγών, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια, δεν λαμβάνεται υπόψη. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι οδηγοί διαφωνούν με τις αλλαγές. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση, με τους Μαξ Φερστάπεν, Σαρλ Λεκλέρ και Σέρχιο Πέρεζ να εκφράζουν την άποψή τους σχετικά.

GP Μπαχρέιν

Ο Φερστάπεν της Red Bull Racing δήλωσε: «Ελπίζω να μην κάνει κρύο στην Ίμολα, διότι έτσι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως θα ισχύει το ίδιο για όλους. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι τέτοιο στις κατατακτήριες δοκιμές. Δεν βλέπω κάποιο όφελος. Είναι καλύτερο να διασφαλίσουμε πως τα μονοθέσια είναι κοντά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή που είναι πιστεύω μόνο για το σόου».

Ο Λεκλέρ της Scuderia Ferrari πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, αλλά ας το δοκιμάσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Σέρχιο Πέρεζ είπε: «Πιστεύω πως αυτό είναι μόνο για το σόου. Δεν πιστεύω πως χρειάζεται κάποια αλλαγή βλέποντας τη μάχη που είχαμε στο Μπαχρέιν. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα. Θα δούμε όμως, θα δούμε τι θα γίνει όταν το δοκιμάσουμε, αλλά δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει κάτι που δουλεύει σωστά».

Το νέο σύστημα αναμένεται να δοκιμαστεί και δεύτερη φορά σε αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να καθιερωθεί από το 2024.

 

Πηγή: gazetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση