ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φιζικέλα: «Ο Αλόνσο μπορεί να κερδίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα»

Ο πρώην οδηγός της F1 μίλησε για τον Ισπανό πολυπρωταθλητή

To πρόσωπο της χρονιάς στη Formula 1 έως τώρα στο 2023 δεν είναι άλλο από τον Φερνάντο Αλόνσο. Η απόφασή του να πάρει μετεγγραφή για την Aston Martin αποδείχθηκε σωστή, καθώς το φετινό της μονοθέσιο διεκδικεί βάθρο σε κάθε Grand Prix.

O Αλόνσο επιδεικνύει το ταλέντο του με την AMR23 και αποδεικνύεται «τέρας» σταθερότητας μέχρι τώρα στη σεζόν. Μπορεί να βρίσκεται στο 41ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο δείχνει πως είναι σε εξαιρετική φόρμα. Για τη φετινή πορεία του Ισπανού ρωτήθηκε ο πρώην teammate του στη Renault, Τζανκάρλο Φιζικέλα. O Ιταλός δήλωσε εντυπωσιασμένος με τα όσα κάνει ο Αλόνσο στην ηλικία που βρίσκεται και πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

«Πιστεύω πως ο Φερνάντο με το σωστό μονοθέσιο μπορεί να κερδίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα. Ο Φερνάντο μπορεί να μεγαλώνει σε ηλικία, αλλά γίνεται ταχύτερος οδηγός. Δεν ξέρω πώς το κάνει αυτό. Ο Φερνάντο ήταν teammate μου τις σεζόν 2005 και 2006. Κερδίσαμε τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών μαζί για τη Renault. Ήταν φανταστικό που δούλεψα μαζί του. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν που είναι σε θέση να παίρνει το ένα βάθρο μετά το άλλο», είπε στο Sky Sports News.

Εκτός από τον Αλόνσο, εντυπωσιασμένος είναι και με τη νέα του ομάδα, Aston Martin. Ο ρυθμός εξέλιξής της την έχει φέρει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από πέντε αγωνιστικά τριήμερα.

«Φέτος είναι πολύ δυνατοί, το μονοθέσιο είναι πολύ γρήγορο. Ειδικά σε ρυθμό αγώνα, είναι το καλύτερο μονοθέσιο στη διαχείριση των ελαστικών. Η Aston Martin είναι μια φανταστική ομάδα. Έχουν βελτιωθεί πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση