ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποίηση για πιθανή κατάρρευση της αγοράς αν δεν πέσουν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis (FIAT Chrysler και η Γαλλική PSA), Carlos Tavares, μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορες τοποθετήσεις που προκαλούν. Από την ανάγκη της σωστής υποδομής (που συμφωνεί και ο ACEA), στο ότι πρέπει να κοιτάξουμε και την πυρηνική ενέργεια σαν εναλλακτική λύση για καύσιμο, ωστόσο η τελευταία δήλωσε που προκαλεί από πλευράς Stellantis, ήρθε από τον Υπεύθυνο Παραγωγής του Ομίλου, Arnaud Deboeuf.

Βάσει άρθρου του Bloomberg, ο Deboeuf προειδοποίησε πως μετά από το 2035, όταν απαγορευτούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, η αγορά των αυτοκινήτων είναι «καταδικασμένη» αν δεν γίνουν πιο φθηνά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ακόμη και ο ίδιος ο Deboeuf είπε πως η Stellantis έχει σκοπό να μειώσει την τιμή των EV μέχρι και 40% ως το 2030, αντιλαλώντας τα λόγια του αφεντικού του, Carlos Tavares.

Ο Tavares, σχετικά με το θέμα της τιμής, δήλωσε: «Η Stellantis θα ακολουθήσει τις οδηγίες, αλλά οι πολιτικοί που αποφασίζουν δεν νοιάζονται για το ότι δεν έχουμε τις πρώτες ύλες για να πετύχουμε τους στόχους που θέλουν».

Αυτά κυρίως της έρευνας που πραγματοποίησε η Stellantis, κατά την οποία φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει κρίση μπαταριών μεταξύ του 2024-2027, και που θα ευνοήσει του Ασιάτες παραγωγούς, δήλωσε ο Tavares, και θα πληγώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Δύσης.

 

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση