ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στηρίζει και στηρίζεται

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν φέτος οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές

Το γεγονός ότι ο Ρόνι Λέβι επέλεξε να στηριχθεί σε έναν μικρό σχετικά αριθμό ποδοσφαιριστών κατά την περσινή περίοδο, ήταν αντικείμενο συζήτησης κατά καιρούς μεταξύ των φίλων της Ανόρθωσης. Ενδεχομένως βέβαια η λέξη «επιλογή» να μην είναι η κατάληλλη από τη στιγμή που ο Ισραηλινός τεχνικός είχε περιορισμένες λύσεις στη διάθεσή του, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά, βάζοντας κάθε εβδομάδα τον... σταυρό του ώστε να μην προκύψει απώλεια από τραυματισμούς και τιμωρίες.

Ο Γιώργος Οικονομίδης ήταν ο μοναδικός Κύπριος ποδοσφαιριστής με αξιόλογο χρόνο συμμετοχής, αν και μετά την προσθήκη του Νίκολα Μίτροβιτς, περιορίστηκε και αυτός σε ρόλο αναπληρωματικού. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος πήρε την ευκαιρία μόνο όταν ο Γιάν Κόπριβετς έμεινε εκτός λόγω τιμωρίας, ενώ από εκεί και πέρα, σποραδικές και ολιγόλεπτες ήταν οι εμφανίσεις του Νεόφυτου Κυριάκου. Τόσο η απουσία του ντόπιου στοιχείου από την ομάδα, όσο και η εβδομαδιαία... ταρίφα από την ΚΟΠ συζητήθηκαν και αυτά έντονα, ωστόσο φέτος υπάρχει η αίσθηση ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Τόσο οι υπάρχοντες Κύπριοι ποδοσφαιριστές, όσο και οι Παύλος Κορρέα, Παναγιώτης Αρτυματάς και Νικόλας Ματθαίου, παρουσιάζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν ρόλο και χρόνο στη φετινή πορεία. Οι επιτρεπόμενες θέσεις ξένων ποδοσφαιριστών είναι έτσι κι άλλιως περιορισμένες, με αποτέλεσμα ο Ρόνι Λέβι αργά ή γρήγορα, συνειδητά ή όχι, να αναγκαστεί να ρίξει ματιές και στο ντόπιο στοιχείο.

Άλλωστε στην πορεία πρωταθλητισμού της διετίας 2012-2013 με τον Ισραηλινό και πάλι στο τιμόνι, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είχαν τη δική τους συνεισφορά και πιο συγκεκριμένα οι Γιάννης Οκκάς, Βαλεντίνος Σιέλης, Ανδρέας Αβραάμ και Χρίστος Μάστρου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση