ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αν ούτε τώρα, τότε πότε;

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, η Ομόνοια ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι. Στις προηγούμενες πέντε προσπάθειες (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια), οι «πράσινοι» γνώρισαν τέσσερις φορές την ήττα, ενώ η μοναδική ισοπαλία καταγράφηκε στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (2-2), στο οποίο μάλιστα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 70’. 

Η Ομόνοια επιστρέφει αύριο στο «Παπαδόπουλος» με μοναδικό στόχο να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι μακριά από το ΓΣΠ. Η συγκυρία μοιάζει να είναι ιδανική. Το κλίμα στις τάξεις του αντίπαλου είναι πολύ βαρύ μετά τον εφιάλτη της περασμένης Τετάρτης, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης έχει πιάσει πάτο, ενώ υπάρχουν και εφτά σημαντικές απουσίες! Αν η Ομόνοια δεν καταφέρει ούτε τώρα να εκμεταλλευτεί τα πιο πάνω δεδομένα και να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, τότε πότε θα το κάνει; Είναι καλύτερη ομάδα, διαθέτει περισσότερες επιλογές, καλύτερη ψυχολογία και πλέον έχει και το χειροπιαστό κίνητρο της εξόδου της Ευρώπης μέσω της 4ης θέσης.

Επιστροφές και αλλαγές
Όσον αφορά το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας, αναμένεται να είναι και πάλι διαφοροποιημένο αφού υπάρχουν σημαντικές επιστροφές. Ο Άρνασον επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, ενώ το ίδιο πιθανόν να συμβεί και με τον Βύντρα. Ο Κατελάρης θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τα στόπερ στην περίπτωση που κριθεί ανέτοιμος ο Ελλαδίτης αμυντικός. Ο Καρλίτος θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Σοϊλέδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Φιλιώτης (επιστρέφει από τιμωρία) έχει τον πρώτο λόγο έναντι των Δημητρίου και Κωνσταντινίδη για το δεξί άκρο.

Μαργκάσα, Τουρέ και Κλέιτον έχουν τον πρώτο λόγο για τη μεσαία γραμμή, εκτός και αν «ελευθερωθεί» ο Κατελάρης από το κέντρο της άμυνας. Χριστοφή και Νταρμπισιάιαρ είναι οι σίγουροι για την επιθετική γραμμή, με τη θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού να συνοδεύεται – όπως κάθε εβδομάδα το τελευταίο διάστημα – από ερωτηματικά. Κύπρου και Αζίζ οι βασικοί υποψήφιοι.

*Τον Ανδρέα Βιολάρη μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95,0, στην εκπομπή «Pressing» (14:00-16:00).

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση