ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ από πλευράς Απόλλωνα, τα λένε ουσιαστικά όλα. Το «πήραμε ό,τι δώσαμε» που ήταν το κεντρικό τους νόημα, πάνω κάτω αποδίδει την αλήθεια για αυτό που είδαμε από πλευράς Σωφρόνη Αυγουστή και των ποδοσφαιριστών του.

Κακό πρώτο μέρος, χωρίς διάθεση, πάθος, φαντασία και δημιουργία, βελτίωση στην επανάληψη που όμως δεν έφτασε. Δεν έφτασε γιατί όταν διεκδικείς το πρωτάθλημα, δε γίνεται η ισοπαλία να θεωρείται καλό αποτέλεσμα εκτός και αν σε διατηρεί πρώτο. Του Απόλλωνα αυτή η ισοπαλία του στερεί την ευκαιρία να φέρει ξανά το πρωτάθλημα στα μέτρα του. Τώρα θα πρέπει να περιμένει την επόμενη, αν υπάρξει βέβαια επόμενη.

Το βασικό πρόβλημα του Απόλλωνα, φέτος αλλά και της προηγούμενης τριετίας είναι ακριβώς αυτό. Τα ματς που συνοδεύονται από το «πρέπει», σπάνια συνοδεύονται και από νίκες. Συνήθως οι εμφανίσεις είναι σε αυτά μέτριες και σε πολλές περιπτώσεις φέρνουν και ήττες. Μόνο τούτο, το γεγονός δηλαδή πως αυτή τη φορά έστω και στο τέλος ο Πίττας έδωσε βαθμό, είναι στοιχείο ελπίδας. Τουλάχιστον δεν έχασαν.

Το δεύτερο βασικό πρόβλημα των «κυανόλευκων» της Λεμεσού, είναι αυτό που επανέλαβαν όλοι μετά το ματς. Δεν παίξαμε, δεν κερδίσαμε. Αυτό είναι κάτι μόνιμο για τον Απόλλωνα. Δεν θυμάσαι ένα ματς κρίσιμο που να του έκατσε να το πάρει χωρίς να παίξει καλά. Ισοπαλίες πήρε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά νίκες ποτέ. Τέτοια ματς, που τα παίρνεις χωρίς καλή απόδοση, καμιά φορά κρίνουν και χρονιές. Αυτή είναι μια ποδοσφαιρική αλήθεια που όποιος ασχολείται με το σπορ την ξέρει. Όπως την ξέρουν και στον Απόλλωνα, μόνο που δεν τους κάθεται μια φορά να το ζήσουν.

Πλέον μένουν τέσσερα ματς και ίσως το τέσσερα στα τέσσερα να μη φτάσει. Αν κέρδιζαν την ΑΕΛ θα έφτανε, αλλά αυτό δεν έγινε. Αδίκησαν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους και την προσπάθεια που κάνουν αυτούς τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Υ.Γ.: Όλα όσα διαβάσατε ως εδώ, αφορούν ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα. Στους αγώνες κυπέλλου ο Απόλλωνας μεταμορφώνεται πάντα προς το καλύτερο. Βοηθά το γεγονός πως βάρυνε την πλάτη του με τρόπαια στο θεσμό αυτό τα τελευταία χρόνια. Αυτό ίσως τον κρατάει πίσω στο πρωτάθλημα. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση