ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Τιμούμε τον μεγάλο Αντώνη Παπαδόπουλο»

Ο γραμματέας της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ Αθηνών, Νίκος Δευτεραίος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 για την εκδήλωση που θα γίνει αύριο στο «σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα εις μνήμη του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου:

«Η λέσχη ιστορίας και πολιτισμού της ΑΕΚ, που είναι η μοναδική ομάδα που έχει μια τέτοια λέσχη, στα πλαίσια της ύπαρξης της θέλει να αναδεικνύει ισχυρές προσωπικότητες που έχουν τιμήσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Δημιουργήσαμε μαζί με την πρεσβεία της Κύπρου μια εκδήλωση αύριο το απόγευμα στις 20:00 για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσωπικότητα του Αντώνη Παπαδόπουλου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρεσβεία της Κύπρου για τη βοήθεια που μας έδωσαν, τον Αυγουστή Ευσταθίου που θα έρθει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και θα παρευρεθεί στην αυριανή μας εκδήλωση και τη Μαρία Παπαδοπούλου, την κόρη του Αντώνη Παπαδόπουλου, τον Γιώργο Μελετίου ερευνητή-συγγραφέα για το υλικό που παραχώρησε και τον Χαράλαμπο Μανώλη.

Ο λόγος που θα κάνουμε αυτήν την εκδήλωση είναι γιατί η προσωπικότητα του Αντώνη Παπαδόπουλου μας κέντρισε το ενδιαφέρον, να δείξουμε ότι εκτός από την ιστορική του μορφή, ήταν και αθλητής της ΑΕΚ. Το 1953 ξεκίνησε τους αγώνες στην Αλεξανδρούπολη ως σημαιοφόρος της ΑΕΚ. Είναι γνωστό ότι το 57’ στο Μαχαιρά μαζί με τον Γρηγόρη Αυξεντίου πολέμησε για την ελευθερία της Κύπρου. Όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα δένουν μαζί με το ιστορικό κομμάτι. »

Για τον αν θα τιμηθούν κι άλλοι Κύπριοι που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ:

«Βεβαίως. Ο σκοπός της λέσχης είναι να τιμάμε τις προσωπικότητες που έχουν τιμήσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε οποιοδήποτε άθλημα. Ένας αθλητής που μπορώ να θυμηθώ είναι ο Γιώργος ο Σαββίδης. Η λέσχη δημιουργεί κάθε χρόνο δυο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις και άλλες τέσσερις με έξι συγκεντρώσεις σε κατά τόπους σημεία.  Σκοπός μας είναι να κάνουμε και κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο.  »

Το μήνυμα που στέλνει στους Κύπριους οπαδούς της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ είναι μια, η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο και θα είμαστε και σαν λέσχη αλλά και σαν ΑΕΚ πάντα δίπλα τους για να μπορέσουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία του πολιτισμού αλλά και τους μεγαλείου της ομάδας.»

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση