ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έσβησε» ο Ρόνι Μόραν

Η οικογένεια της Λίβερπουλ θρηνεί την απώλεια του Ρόνι Μόραν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. Θρύλος του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, υπηρέτησε τους «κόκκινους» στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του, υπήρξε μέλος του ιστορικού Boot Room.

Ο Μόραν, φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ για να την τιμήσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έβαλε τη φόρμα της ομάδας ως προπονητής για να κρατήσει το «τιμόνι» στα χέρια του, διατέλεσε βοηθός κόουτς και ήταν εκ των στελεχών που... επί εποχής Μπιλ Σάνκλι, είχαν μόνιμη θέση στο Boot Room.

Αυτό, ήταν ένα καμαράκι, κάτω από το Main Stand του Άνφιλντ, όπου ο τεχνικός και το επιτελείο του, είτε μετά την προπόνηση, είτε μετά τη λήξη των αγώνων, συγκεντρώνονταν για να μιλήσουν για το αγωνιστικό κομμάτι ή για να πιουν ένα ποτό...

Μάλιστα, η παράδοση του Boot Room διατηρήθηκε από τους Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν, Κένι Νταλγκλίς και φυσικά το εφάρμοσε και στη δική του θητεία ως πρώτος προπονητής ο Μόραν.

Το 1999, όταν και αποχώρησε από το ποδόσφαιρο, ήταν το μακροβιότερο στέλεχος της Λίβερπουλ, από την εποχή που αγωνιζόταν για λογαριασμό της ομάδας.

«Εγώ έμαθα στις συνθήκες... 14 και 11. Δηλαδή μισθός 14 λιρών την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν και 11 μέσα στο καλοκαίρι. Κανείς στην εποχή μου δεν έφτιαχνε... προίκα από αυτά τα χρήματα. Όταν αποσύρθηκα, παίρναμε 30 λίρες την εβδομάδα. Πλέον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ακόμα και με συμβόλαιο δύο ετών μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα μιας ζωής» είχε αναφέρει για την τεράστια διαφορά της εποχής που βίωσε εκείνος το ποδόσφαιρο αλλά και αυτής που αντίκριζε στα τελευταία του χρόνια...

Πηγή: england365.gr

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση