ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρεαλιστής και αισιόδοξος

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Ο Τόμας Κρίστιανσεν μίλησε με μεγάλη ειλικρίνεια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού ιστορικού αγώνα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τόνισε ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα στο «Σαν Μαμές». Ο Δανός τεχνικός δεν στάθηκε ούτε στις δυο σημαντικότατες απουσίες των Βάσκων (Αντουρίθ, Λαπόρτ), τονίζοντας ότι η Μπιλμπάο είναι μια ομάδα γεμάτη αστέρια.

Μίλησε επίσης για τον αστάθμητο παράγοντα της τύχης, ελπίζοντας ότι θα είναι με το μέρος του ΑΠΟΕΛ και στον επαναληπτικό, όπως συνέβηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Εξάλλου, για να πραγματοποιηθεί μια ποδοσφαιρική υπέρβαση χρειάζεται και δόση τύχης.

Παράλληλα προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση και το άγχος. «Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές είναι να απολαύσουν την στιγμή. Έχουμε δώσει 40 παιχνίδια και από την στιγμή που έχουμε φύγει ζωντανοί από το Σαν Μαμές πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Δανού.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχει προετοιμάσει άριστα την ομάδα του για την αυριανή μάχη, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Έχει μελετήσει εξονυχιστικά το αγωνιστικό προφίλ Μπιλμπάο. Το παιχνίδι στο «Σαν Μαμές» τον έκανε σοφότερο και πιο διορατικό. Την Πέμπτη θα προσπαθήσει να νικήσει τον Βαλβέρδε στη μάχη των πάγκων και να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ σε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό άθλο.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης θα πρέπει να λειτουργήσουν τα πάντα στην εντέλεια, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες. Παίκτες και οπαδοί θα πρέπει να «δαγκώνουν» σίδερα για να καταφέρουν να πάρουν τον αέρα των Βάσκων από την αρχή. Μόνο έτσι θα έρθει η πρόκριση.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση