ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από ψηλά είναι όμορφη

Αμάν μια νίκη που ήταν αυτή, σκέτη απόλαυση για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που ούτε στο καλύτερο σενάριο δεν έβλεπαν αυτή την έκβαση του αγώνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν την νίκη ρίχνοντας τριάρα στην ΑΕΛ και έδειξαν ότι είναι το απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν επιβεβαίωσε αυτά που γράφαμε όλη την εβδομάδα, ότι δηλαδή θα έκανε αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές αλλά και να βάλει άλλους με ισχυρότερα κίνητρα. Έτσι άφησε εκτός 6 βασικούς φορτώνοντας με επιπλέον λεπτά ουσιαστικά μόνο 4 ποδοσφαιριστές τον Ιωάννου, τον Μερκή τον Μοράις και τον Βινίσιους. Ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Βινίσιους να αναλαμβάνει την θέση του οργανωτικού και τον Κάνιας να παίρνει θέση δίπλα από τον Μοράις.

Είναι γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, κανείς δεν το ξεκίνησε βασικά αφού οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που ήταν όμως περισσότερο απειλητικοί. Στο 31’ ήρθε η φάση που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Μια αψιμαχία μεταξύ Λαφράνς και Μερκή προκάλεσε σύρραξη. Η σύρραξη αυτή όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της ΑΕΛ ξύπνησε τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ που έβγαλαν επιτέλους πάθος στο παιχνίδι τους. Να σου στο καπάκι έρχεται και το 1-0 από το στημένο και όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν βαρετό χωρίς φάσεις χωρίς ρυθμό χωρίς τίποτα. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να απειλήσει αφού ο ΑΠΟΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο Κρίστιανσεν διαχειρίστηκε ακόμη καλύτερα τους ποδοσφαιριστές. Στο 78’ ο Λαφράνς έκανε το λάθος και ο πολύ καλός σήμερα Βάντερ, ουσιαστικός καλύτερα, έκανε το κλέψιμο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μοράις. Κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ απλά. Ο Εμπεσίλιο με το που πέρασε στο παιχνίδι πρόλαβε να κάνει 1-2 πολύ καλές κινήσεις στο ντεμπούτο του με την «γαλαζοκίτρινη». Μια από αυτές ήταν και η πολύ ωραία του πάσα στον Ντε Καμάργκο που κέρδισε το πέναλτι για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Πολύ καλός ήταν και ο Κάνιας που είχε ένα αρχοντικό τρόπο παιχνιδιού στην μεσαία γραμμή. Ο Κολομβιανός κέρδισε όλες τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ενώ έδειξε να έχει καλή αίσθηση του χώρου και πρώτη πάσα.

Με αυτά και μ’ αυτά λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ πήρε μια μεγαλειώδη νίκη πάνω στην μέχρι πριν μια εβδομάδα 2η ΑΕΛ. Έδειξε ότι διαθέτει μακράν από τους άλλους το πιο ποιοτικό και πλήρες ρόστερ και αυτό του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα. Αύξησε την διαφορά στην κορυφή στους 6 βαθμούς και βλέπει από ψηλά την βαθμολογία, μια βαθμολογία που από ψηλά είναι όμορφη, όμορφη όσο ποτέ. Τώρα επικεντρώνεται εξ’ ολοκλήρου στον αγώνα της Πέμπτης, εκεί θα πάει για το θαύμα αν το πετύχει καλώς, αν όχι δεν έχασε και τίποτα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση