ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα μοίρασαν

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ, αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την ΑΕΚ ενώ σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Τολεμές. Έπεσε στους τρείς βαθμούς η διαφορά από τον δεύτερο για τον ΑΠΟΕΛ. Παραμένει αήττητος στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ την υπεροχή, η ΑΕΚ το γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο της ποιότητας των δύο ομάδων αφού ο ρυθμός του ήταν γρήγορος με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Στο 4’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι από σουτ του Ορτίθ μέσα στην περιοχή με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 10’ ο Πιέρος πήρε μια κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 13’ ο Πιέρος έκανε ατομική ενέργεια και έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και έδωσε στον Εφραίμ ο οποίος όμως έχασε την κατοχή της μπάλας με τους «γαλαζοκιτρίνους» να διαμαρτύρονται για φάουλ. Στο 17’ ο Μίνιο τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Γιωργαλλίδης. Στο 22’ ο Ακοράν αν και μόνος έστειλε την μπάλα ψηλά έξω αφού προηγήθηκε ατομική ενέργεια του Τρισκόφσκι. Στο 28’ ένα σουτ του Πιέρου κόντραρε πάνω στα σώματα ενώ στο 35’ πρόκυψε και 2η αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Τέτε να αποχωρεί και τον Γκαρίδο να παίρνει την θέση του. Με την επανέναρξη του αγώνα η ΑΕΚ σκόραρε αφού μετά από σέντρα του Ορτίθ στην περιοχή ο Τολεμές σκόραρε με λίγο τυχερό τρόπο κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Οι «γαλαζοκίτρινοι» σαφέστατα επηρεασμένη από αυτή την εξέλιξη δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Μοναδική φάση ήταν η κεφαλιά του Πιέρου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από εκτέλεση κόρνερ. Έτσι η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα και ο ΑΠΟΕΛ καλείτο στο β’ ημίχρονο να βρει λύσεις.

Το έψαξε το βρήκε

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έψαχνε την ισοφάριση ενώ η ΑΕΚ θα κλεινόταν πίσω να κρατήσει το σκορ. Στο 49’ σε μια αντεπίθεση ο Τρισκόφσκι έκανε το σουτ ο Βάτερμαν έδιωξε ασταθώς αλλά ο Ορτίθ αν και μόνος προτίμησε να δώσει πάσα σπαταλώντας την φάση. Στο 53΄ ο Ντε Καμάργκο έφυγε τετ-α-τετ αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης. Στο 59’ ο ΑΠΟΕΛ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν πρώτα το σουτ του Ντε Καμάργκο αποκρούστηκε στα σώματα και έπειτα του Μοράις από τον Γιωργαλλίδη. Ο χρόνος περνούσε και οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έβρισκαν τον γκολ που έψαχναν. Αυτό τελικά ήρθε στο 76’ όταν ο Πιέρος κατέβασε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο ΓΣΠ και στο παιχνίδι. Μετά από αυτή την εξέλιξη και οι δύο ομάδες αναζήτησαν την νίκη και έφτιαξαν φάσεις αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ. Έτσι ο αγώνας έληξε με το 1-1 που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Αστίθ, Μερκής, Αρτυματάς (57' Μπερτόλιο), Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης (81' Γιαννιώτας), Εφραίμ, Πιέρος, Ντε Καμάργκο (72' Μπαράλ).

ΑΕΚ: Μίνιο (21' Γιωργαλλίδης), Μουρίγιο, Καταλά, Μοΐσοφ, Λαρένα, Ακοράν, Λαμπάν, Τέτε (35' Γκαρίδο), Ορτίθ, Τρισκόφσκι, Τολεμές (85' Μυτίδης).

Διαιτητής: Λουκάς Σωτηρίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Χαράλαμπος Γεωργίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Καλογήρου
Τέταρτος Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση