ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από το Βύρωνα στην Εθνική

Το προφίλ του Γιώργου Τζαβέλλα

Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει αμυντικό και όλα δείχνουν πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Τζαβέλλα που είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει.

Ο Τζαβέλλας είναι στα 29 του και παίζει ως αριστερό μπακ, έτσι ξεκίνησε, ενώ τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ έπαιξε κυρίως σαν στόπερ. Ως γέννημα θρέμμα της περιοχής του Βύρωνα, στην τοπική Δόξα έκανε τα πρώτα του βήματα, όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο συστήθηκε ως ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας τη σεζόν 2006-07 με τους «Φαίακες» στην Α’ Εθνική.

Είχε καλή παρουσία εκεί και όταν το Γενάρη του 2008 ο Πανιώνιος έχασε το βασικό του αριστερό μπακ, Σπυρόπουλος, για τον Παναθηναϊκό, τον επέλεξε ως αντικαταστάτη. Εκεί έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του, διακρίθηκε και για τις εκτελέσεις στημένων φάσεων, με αποτέλεσμα να έρθει πρόταση από Μπουντσελίγκα και την Άϊντραχτ το Καλοκαίρι του 2010 έναντι 1.2εκ ευρώ. Ουσιαστικά εκεί ένα χρόνο έμεινε, καθώς δεν έπαιζε στη δεύτερή του σεζόν και δόθηκε δανεικός στη Μονακό. Ήταν συμπαίκτης εκεί με τον Αλέξανδρο Τζιόλη και έπαιζαν στη Β’ Γαλλίας. Το Καλοκαίρι του  2012 ο Τζιόλης έφυγε για τον ΑΠΟΕΛ, όμως ο Τζαβέλλας έμεινε Μονακό, με γεμάτη σεζόν και το τρόπαιο του πρωταθλητή στη Β’ κατηγορία. Δεν ανέβηκε μαζί της όμως και επόμενος σταθμός στην καριέρα του ο ΠΑΟΚ, στον οποίο έπαιξε 3,5 χρόνια και προ μηνών έμεινε ελεύθερος.

Παράλληλα πήρε κλήση και στην Εθνική ομάδα, με κορυφαία στιγμή του την πιο πρόσφατη όταν σκόραρε γκολάρα με τη Βοσνία που κρατά ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση τη «γαλανόλευκη». 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση