ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμάν ποδαρικό

Ένας άκρως αποτελεσματικός Απόλλωνας σκόραρε τρεις φορές μέσα σε 19 λεπτά, μετατρέποντας το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ σε παράσταση για ένα ρόλο. Η ομάδα της Λεμεσού έγινε η πρώτη που φεύγει με το τρίποντο από την «ΑΕΚ Αρένα» πραγματοποιώντας ονειρικό ποδαρικό μέσα στο 2017. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, πραγματοποιώντας αρκετά αβίαστα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να καθαρίσει ουσιαστικά τον αγώνα από το 24ο λεπτό. Η είσοδος του Άλβες προσέδωσε στην ΑΕΚ περισσότερη επιθετικότητα, όχι όμως και τα εφόδια να ανατρέψει τα γκολ των Παπουλλή, Μάγκλιτσα και Ντα Σίλβα, με τους «κιτρινοπράσινους» να μειώνουν απλά με τον Τρισκόφσκι. Το αποψινό αποτέλεσμα επιτρέπει στην Λεμεσιανή ομάδα να μειώσει έστω προσωρινά την απόσταση από την πρώτη τριάδα στο τρίποντο, ενώ οι γηπεδούχοι έπεσαν στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ.

Πρώτο ημίχρονο

Με το δεξί μπήκε στον αγώνα και τη νέα χρονιά ο Απόλλωνας μιας και στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπεντόγια εκτέλεσε φάουλ και ο Παπουλλής με ξεπέταγμα στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν σαστισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα με αποτέλεσμα ένα αβίαστο λάθος του Καταλά στο 15ο λεπτό να δώσει το δικαίωμα στον Μάγκλιτσα να πατήσει περιοχή και με δυνατό σουτ να διαμορφώσει το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Παπουλλής φλέρταρε με το γκολ ωστόσο το φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση πέρασε μόλις έξω, με τη Λεμεσιανή ομάδα να ασκεί πίεση και να κερδίζει πέναλτι στο 22ο λεπτό μετά από ανατροπή του Μάγκλιτσα από τον Ορτίθ. Ο Ντα Σίλβα δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 0-3, με τον Ιδιακέθ να ρίχνει στον αγώνα τον Άλβες αντί του Λαμπάν. Στο 28ο λεπτό ο Τρισκόφσκι βρέθηκε απέναντι στον Βάλε μετά που η μπάλα έφτασε σε αυτόν από κόντρα σε αμυντικό, με τον Σκοπιανό να ευστοχεί και να μειώνει σε 1-3, σε μια φάση που θα συζητηθεί. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό ωστόσο το μακρινό σουτ του Μπόλιεβιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Βάλε. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα δέχθηκε κροτίδα στο 39ο λεπτό από την κερκίδα, γεγονός που οδήγησε σε τετράλεπτη διακοπή, η οποία ήταν και η τελευταία φάση άξιας αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να μειώσει περισσότερο, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 51ο λεπτό όταν το σουτ του Άλβες από πλάγια θέση κατέληξε έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέδρο πάτησε περιοχή ωστόσο το σουτ στην κίνηση δεν ανησύχε τον Μίνιο, ενώ στο 56ο ο Ντα Σίλβα είδε τον Μίνιο εκτός εστίας και με σουτ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ήταν άστοχος για λίγα εκατοστά. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Τρισκόφσκι δοκίμασε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ εννιά λεπτά αργότερα σουτ του Χαραλάμπους είχε την ίδια κατάληξη. Στο 76ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς έστειλε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με τον Χαραλαμπίδη να κερδίζει τον Βάλε στην έξοδο αλλά να αστοχήσει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πίεχ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Μίνιο. Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ προώθησε τον Μόισοφ σε ρόλο επιθετικού στα τελευταία λεπτά ωστόσο αυτό δεν ήταν ικανό να ανατρέψει το σκορ.

ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Μίνιο, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Λαμπάν (26' Άλβες), Εγγλέζου (61' Χαραλαμπίδης), Χαραλάμπους

Απόλλωνας (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα (85' Ρέινολντς), Μπεντόγια (66' Σαρδινέρο), Πέδρο, Ρομπέρτζ, Κυριάκου, Παπουλλής, Γκόμες, Βινίσιους, Μάγκλιτσα (77' Πίεχ)

Κίτρινες κάρτες: Ορτίθ (4η), Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς/Γκόμες, Μάγκλιτσα (4η), Κυριάκου, Σαρδινέρο

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση