ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για τρία λεπτά ήταν θρίλερ

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη με 4-2 απέναντι στην Αναγέννηση σε ένα αγώνα που πήγε να τον μετατρέψει σε θρίλερ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα αλλά σε ένα δίλεπτο κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ και να δώσουν ελπίδες στην Αναγέννηση. Τις ελπίδες αυτές σκότωσε ο Γιαννιώτας και έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε μια νίκη που τον ανεβάζει στην κορυφή και περιμένει τον αγώνα της ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα για να δει αν θα παραμείνει εκεί.

«Γαλαζοκίτρινη» κυριαρχία

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ότι θέλει να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Μόλις στο 8’ ο Πιέρος έκανε το σουτ από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ του οποίου στην εκτέλεση ο Κύπριος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά. Στο 9’ λεπτό ήταν σειρά του Στάθη να βρει δοκάρι όταν πέρασε την μπάλα από την κλειστή γωνιά του Μάστρου και αυτή κτύπησε στο αντίθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερο ήρθε η δικαίωση για τον Στάθη αφού μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να κτυπά στον Μάστρου και να πηγαίνει στα δίκτυα. Στο 16ο και 17ο λεπτό είχαμε επανάληψη του σεναρίου με τον Βινίσιους να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 16’ και στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και προβολή του Ντε Καμάργκο να κάνει το 2-0 με κεφαλιά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν με τον Πιέρο να χάνει μεγάλη φάση αφού πέρασε ωραία τον Ντιαλό και έκανε το σουτ με την μπάλα να μην τα κάνει το χατίρι και να φεύγει λίγο έξω. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 32’ όταν ο Ντε Καμάργκο έκανε κεφαλιά αλλά ο Μάστρου απέκρουσε με το γόνατο στον αέρα. Έτσι το ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το γερό προβάδισμα του 2-0.

Για πέντε λεπτά θρίλερ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν και πάλι καλύτερος και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 54’ ήρθε η πρώτη του φάση με τον Ντε Καμάργκο να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Ευθυμίου έδιωξε στην γραμμή. Στο 60’ ήρθε και το τρίτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ και πάλι με τον Βινίσιους και πάλι σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Εφραίμ εκτέλεσε το κόρνερ ο Καρλάο έκανε την κεφαλιά με τον Μάστρου να αποκρούει με υπερένταση και τον Βινίσιους από κοντά να σπρώχνει την μπάλα με το κεφάλι στα δίκτυα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Τόμας Κρίστιανσεν να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές και στο 63’ πέρασε τον Παπαφώτη στην θέση του Πιέρου. Στο 66’ ο Εφραίμ βγήκε τετ-α-τετ μετά από τακουνάκι του Ντε Καμάργκο αλλά ο Μάστρου έπιασε το πλασέ του. Το παιχνίδι στην συνέχεια πήρε φωτιά αφού στο 70’ η Αναγέννηση έκανε το 3-1 με εξαιρετικό σουτ του Βέσλεμ στο παραθυράκι του Βάτερμαν. Με την επανέναρξη η Αναγέννηση έκανε θρίλερ το παιχνίδι αφού στο 71’ ο Μπριτζίτο με κεφαλιά έκανε το 3-2. Ωστόσο το θρίλερ δεν διήρκησε πολύ αφού στο 73’ ο Γιαννιώτας με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ έκανε το 4-2. Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι αφού οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμό με τον ΑΠΟΕΛ να αγχώνεται προσωρινά αλλά να παίρνει σπουδαία νίκη και να βάζει τέλος στη αρνητική παράδοση των έξι χρόνων.

Οι εντεκάδες:

Αναγέννηση: Μάστρου, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου, Φωτίου, Θεράποντος (89' Σλόουε), Χριστοδούλου, Βλασόπουλος (59' Φουρτάδο), Νατσιόπουλος (86' Κάλεζιτς), Μπριτζίτο, Γουέσλεμ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (69' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (79' Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο, Πιέρος (63' Παπαφώτης)

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση