ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβγαλαν ψυχή και το γύρισαν (pics)

Τι κι αν έχανε μέχρι το 81ο λεπτό; Η Ομόνοια, διαθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πάρει μια πάρα πολύ σημαντική, επικρατώντας με 3-2 της μαχητικής Δόξας στο Μακάρειο.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν από δυο στημένα όμως οι παίκτες του Τζον Κάρβερ είχαν απαντήσεις και κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Οι αλλαγές του Άγγλου τεχνικού έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του σκορ. Ο Χριστοφή δημιούργησε το δεύτερο γκολ και ο Κατελάρης πέτυχε το τρίτο.

Η Δόξα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ομόνοια με ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Παουλίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κωνσταντινίδης προσπάθησε να απομακρύνει όμως η μπάλα κατέληξε στο Φοφανά. Ο Ιβοριανός κοντρόλαρε τη μπάλα και νίκησε την Παναγή με ένα κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να συνέλθουν από τη ψυχρολουσία όμως στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Οι «πράσινοι» είχαν την εδαφική υπεροχή όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Νέγκρι. Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όμως το τέλειωμα του Κάστρο δεν ήταν καθόλου καλό.

Η Ομόνοια ανέβασε στροφές μετά το 25ο λεπτό και έγινε πιο παραγωγική στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι «κατασκήνωσαν» στην περιοχή της Δόξας και έψαξαν με μανία το γκολ της ισοφάρισης. Στο 34’ ο Νέγκρι απόκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Ντάρμπισαϊαρ. Δυο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Δόξας πραγματοποίησε νέα σωτήρια απόκρουση στο φαλτσαριστό πλασέ του Κλέιτον. Η πίεση της Ομόνοιας απέφερε καρπούς, καθώς στο 36’ ο Σέρινταν έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή. Δυο λεπτά αργότερα η Δόξα απείλησε με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ πλασέ του Γιουίλσον το οποίο πέρασε άουτ.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης δεν καταγράψαμε κάποια αξιόλογη φάση. Η Ομόνοια είχε μια φλύαρη υπεροχή όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νέγκρι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε μετά το 60ο λεπτό, με τις δυο δημιουργούν πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 65’ ο Κλέιτον έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής όμως ο Νέγκρι μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Η Δόξα πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ στο 68ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη άλλη μια στατική φάση. Ο Παουλίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σεράν Πόλο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο Ρούντι ο οποίος νίκησε τον Παναγή με κοντινή προβολή.

Η Ομόνοια προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με το Φλορέσκου όμως το σουτ του Ρουμάνου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νέγκρι. Οι «πράσινοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 84ο λεπτό με πλασέ του Ντάρμπισαϊαρ μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Δημήτρη Χριστοφή. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν τούμπα το παιχνίδι στο 89ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Κατελάρη μέσα από την περιοχή. Οι «πράσινοι» διαφύλαξαν ως κόρη οφθαλμού το υπέρ του αποτέλεσμα και στο τέλος πανηγύρισαν μια υπερπολύτιμη νίκη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 5’ Φοφανά, 68’ Ρούντι – 36’ Σέρινταν, 82’ Ντάρμπισαϊαρ, 88' Κατελάρης

Δόξα (Κορμπεράν): Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρούντι, Κάστρο (70’ Μπεμπέτο), Γουίλσον, Λεονάρντο, Φοφάνα, Ενινφούλ, Σεράν, Πουτζιουρής.

Ομόνοια (Κάρβερ): Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Καρλίτος, Παντελιάδης (78’ Χριστοφή), Φλορέσκου, Μαργκάσα, Τουρέ (78’ Κατελάρης), Κλέιτον, Σέρινταν, Ντάρμπισαϊαρ (90’ Όρσουλιτς).

Κίτρινες κάρτες: Πουτζιουρής (4η), Παουλίνιο – Τουρέ, Χριστοφή.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση