ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολα στο κρύο με 5άρα

Η Ομόνοια επιβεβαίωσε την διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων και επικράτησε εύκολα τις αντιπάλου της με 5-1 . Οι «πράσινοι» μετά από αυτή την νίκη ανέβηκαν στην 4η θέση μαζί με τον Απόλλωνα στους 28 βαθμούς. Εξαιρετικός ο Κλέιτον ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ πετυχαίνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας.

«Πράσινη» κυριαρχία, τρία γκολ

Στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια κυριάρχησε πλήρως της αντιπάλου της και κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές. Η πρώτη φάση ήρθε στο 9’ όταν σε έξοδο του Βιέιρα ο Μαργκάσα λίγο έλειψε να σκοράρει με σουτ από μακριά. Στο 14’ ο Κωνσταντινίδης μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Σέρινταν που δεν έβαλε σωστά το πόδι και από κοντά έστειλε την μπάλα πλάγια. Στο 19’ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για την Ομόνοια όταν ο Ντάρμπισαϊρ έκανε κεφαλιά με τον Γιαννακού να αποκρούει με διπλή προσπάθεια πάνω στην γραμμή. Ακολούθως είχαμε βροχή από γκολ. Πρώτα στο 22’ όταν ο Κλέιτον με εξαιρετική ατομική ενέργεια γύρισε στην περιοχή και ο Ευθυμίου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδα του. Στο 27’ είχαμε και δεύτερο αυτογκόλ για την Αναγέννηση όταν σε σέντρα του Κλέιτον ο Βιέιρα βγήκε και απομάκρυνε την μπάλα που κτύπησε πάνω στον Ντιαλό και κατέληξε στα δίκτυα. Το τελευταίο γκολ ήρθε στο 34’ όταν ο Τουρέ έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης και ο Ντάρμπισαϊρ με προβολή έκανε το 3-0 και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην Ομόνοια από το ημίχρονο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Έριξε ρυθμό, σκόραρε κι’ άλλα

Η Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ήταν καλύτερη της αντιπάλου της αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έριξε ρυθμό ενώ σε αυτό επηρέασε και η βροχή που έπεφτε καθ’ όλη την διάρκεια του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά στο 53’ ο Ντάρμπισαϊρ βρέθηκε μόνος έκανε το σουτ αλλά ο Βιέιρα απέκρουσε με τα πόδια. Το 4-0 δεν άργησε να έρθει όταν στο 62’ ο Άγγλος επιθετικός μετά από σουτ του Φλορέσκου και ασταθή απόκρουση του Βιέιρα έκανε το 4-0 με προβολή από κοντά και παράλληλα σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τα 11 γκολ που έφτασε. Στο 68’ ο Κλέιτον έκανε ωραία ενέργεια και έσκαψε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα αλλά ο Φωτίου την πρόλαβε στην γραμμή πριν αυτή καταλήξει στα δίκτυα. Στο 83’ ήρθε και το γκολ που έψαχνε ο Κλέιτον αφού ο μέσος της Ομόνοιας μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 5-0. Παρά την συντριβή η Αναγέννηση δεν σταμάτησε να προσπαθεί και στο 87’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπριτζίτο ο Φουρτάδο που ήταν μόνος και ανενόχλητος στην περιοχή έκανε το 5-1 με κεφαλιά ψαράκι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με την Ομόνοια να πετυχαίνει ευρεία νίκη.

Οι εντεκάδες:

Ομόνοια: Παναγή, Παντελιάδης, Βύντρα, Όρσουλιτς (70' Νασιμέντο), Κωνσταντινίδης (77' Παναγιώτου), Φλορέσκου, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Ντάρμπισαϊρ, Σέρινταν (63' Χριστοφή).

Αναγέννηση: Βιέρα, Φωτίου, Ευθυμίου, Ντιαλό, Θεράποντως, Χατζηγιαννακού (90' Μάλκομ), Μπριτζίτο, Φουρτάδο, Νατσιόπουλος (57' Βλασόπουλος), Χριστοδούλου (80' Ιωάννου), Γουέσλεμ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση