ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπαιξε σαν Ομόνοια

Η Ομόνοια με μία καλή εμφάνιση έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ και πήρε την νίκη μέσα στο ΓΣΠ. Η νίκη αυτή φέρνει τους «πρασίνους» στους 24 βαθμούς, όσους και η ΑΕΛ την οποία αντιμετωπίζει σε μία εβδομάδα, και στο -2 από ΑΠΟΕΛ και στο -4 από την ΑΕΚ. Πλέον η Ομόνοια μπαίνει για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ήταν καλύτερη και σκόραρε

Στο α’ ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έφτιαξε στο πρώτο δεκάλεπτο δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Σε ένα ημίχρονο που υπήρχε έντονο πάθος και δύναμη από τις δύο ομάδες η Ομόνοια μόλις στο πρώτο λεπτό έφτιαξε σπουδαία ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Ντάρμπισαϊρ πίεσε την άμυνα της ΑΕΚ και έκλεψε την μπάλα την οποία έδωσε στον Χριστοφή ο οποίος αν και μόνος έκανε το σουτ αλλά ο Μίνιο ο οποίος βρισκόταν σε έξοδο απέκρουσε. Η επόμενη φάση του αγώνα ήταν στο δεκάλεπτο και ήταν και πάλι για την Ομόνοια όταν ο Χριστοφή έπιασε μακρινό σουτ από την περιοχή αλλά ο Μίνιο ήταν έτοιμος και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στην συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα και ανέβαινε σιγά σιγά ψηλά όμως αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα της Ομόνοιας. Στο 37’ λεπτό και σε μια φάση όπου οι «πράσινοι» δεν είχαν την υπεροχή άνοιξαν το σκορ. Η Ομόνοια κέρδισε κόρνερ με τον Κλέιτον να βρίσκει τον Κατελάρη ο οποίος με εξαιρετικό άλμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα παρά την προσπάθεια του Μίνιο να αποκρούσει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου που βρήκε την Ομόνοια δίκαια να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ημίχρονο φωτιά και τελικά Ομόνοια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μπόλικο θέαμα αφού το νωθρό ξεκίνημα στοίχισε στους «πράσινους» οι οποία όμως ευτύχισαν να ξαναπάρουν γρήγορα το προβάδισμα. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ στο 51’ ισοφάρισε με γκολάρα του Ακοράν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο παραθυράκι του Χριστοδούλου. Η Ομόνοια μετά το γκολ αντέδρασε και στο 54’ μετά από σέντρα του Χριστοφή ο Ντέρμπισαϊρ με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-1. Ο αγώνας φάνηκε να παίρνει φωτιά αλλά τελικά δεν έγιναν πολλές φάσεις στο παιχνίδι. Η Ομόνοια προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ και η ΑΕΚ να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ των «πρασίνων». Η επόμενη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν στο 71’ όταν μετά από σουτ του Τρισκόφσκι ο Χριστοδούλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 80’ ο Ιντιάκεθ τα έπαιξε όλα για όλα αφού άλλαξε σύστημα σε 3-5-2 σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Η προσπάθεια ωστόσο στάθηκε αποτυχημένη και η Ομόνοια πήρε τεράστιας σημασίας νίκη.

Οι εντεκάδες:

Ομόνοια: Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης, Καρλίτος (82' Φυλακτού), Ορσουλιτς, Σοιλέδη, Κατελάρη, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Ντάρμπισαιαρ (92' Νασιμέντο), Χριστοφή (77' Σέρινταν)

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Μοϊσόφ (80' Εγγλέζου), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν (80' Μπόλιεβιτς), Τρισκόφσκι, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε (68' Χαραλαμπίδης), Άλβες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση