ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιτέλους... σεφτέ

Σε δεύτερη σερί νίκη και πρώτη εντός έδρας έφτασε η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε της Δόξας με 3-0. Το σκορ της 5ης Ιανουαρίου 2013 με τον Ρόνι Λέβι στο τιμόνι επαναλήφθηκε με την αξιόμαχη ομάδα της Κατοκοπιάς να παλεύει τον αγώνα για περίπου 67 λεπτά, έχοντας μεταξύ άλλων δύο δοκάρια στις αρχές της επανάληψης. Ο Γκονσάλβες άνοιξε το χορό των γκολ, με τους Καμπρέρα και Σιβού να επιτρέπουν στον Ρόνι Λέβι να δουλέψει με καλύτερες συνθήκες κατά τη διάρκειας της επερχόμενης διακοπής. 

Πρώτο ημίχρονο

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης παρατηρήθηκε προϋπόθεση για γκολ όταν ο Ράγιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Δημητρίου να παραχωρεί κόρνερ, φλεράροντας όμως παράλληλα με αυτογκόλ. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνων οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μαμαντού να πατά περιοχή και να κάνει το σουτ το οποίο σταμάτησε στο σώμα του Ερέρο. Το ζητούμενο για τη «Μεγάλη Κυρία» ήρθε στο 13ο λεπτό όταν ο Γκονσάλβες έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά και με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-0. Η ομάδα της Κατοκοπιάς έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 20ο λεπτό όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούντι κατέληξε κόρνερ μετά από κτύπημα στο σώμα του Ράγιος. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ανόρθωση βγήκε στην αντεπίθεση με τον Γκονσάλβες να τελειώνει αναποτελεσματικά τη φάση παρά το γεγονός ότι είχε στηρίγματα. Λίγο μετά το μισάωρο ο Κένεντι έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε μόλις έξω, με την τελευταία φάση του ημιχρόνου να ανήκει και αυτή στη Δόξα με το σουτ του Ρούντι εκτός περιοχής στο 42ο λεπτό να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Δεύτερο ημίχρονο

Σπουδαία ευκαιρία χάθηκε για τη Δόξα στο 49ο λεπτό όταν ο Ρούντι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε με τον Γκόμες να παίρνει την επαναφορά από κακή απομάκρυνση του Γκιγιέρμε κάνοντας τις προσπάθειες στο δοκάρι, δύο! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό της αναμέτρησης ψάχνοντας κάτι θετικόσ την αντεπίθεση στο 63ο λεπτό ωστόσο ο Κόπριβετς ανέκοψε τη σέντρα-σουτ του Γκόμες. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ανόρθωση έφτασε στο 2-0 όταν ο Καλδερόν έκανε την κεφαλιά την οποίαν ο Νέγκρι εξουδετέρωσε και ο Καμπρέρα από κοντά σημάδεψε σωστά. Στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από τρίτο γκολ όταν ο Γκιγιέρμε βρέθηκε φάτσα με τον Νέγκρι, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Δόξας αντέδρασε καταλυτικά για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο Κυπροποιημένος τερματοφύλακας έκανε νέα ασταθή απόκρουση στο 83ο λεπτό με τον Γκονσάλβες να παίρνει την επαναφορά αλλά από κοντινή απόσταση να σημαδεύει το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ένα γύρισμα του Δημητρίου έφερε υπόδειξη έμμεσου αφού ο Νέγκρι έπαιξε τη μπάλα με τα χέρια, στην εκτέλεση του οποίου ο Σιβού πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 3-0.

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σιβού (87' Αγκιλάρ), Οικονομίδης (65' Καλδερόν), Βίκτορ, Πελέ, Ράγιος, Γκονσάλβες, Καμπρέρα (80' Κυριάκου)

Δόξα (Λ. Χ"Λούκας): Νέγκρι, Δημητρίου, Γουίλσον, Κάστρο (46' Φοφανά), Γκόμες, Κένεντι, Εντμάρ, Ενινφούλ, Σεράν, Πουτζιουρής (72' Ροντρίγκο), Μαμαντού (68' Κότο)

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση