ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ημιτελικό και μια νίκη από το Νο1 ο Μάρει

Ο Άντι Μάρεϊ κέρδισε δύσκολα τον Τόμας Μπέρντιχ στα προημιτελικά του Παρισιού με 2-0 σετ (7-6 (9), 7-5) και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό νωρίτερα του Τζόκοβιτς βρίσκεται μία νίκη μακριά από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Αν το ανέφερε κανείς πριν από λίγους μήνες- ας πούμε κάπου εκεί μετά το Roland Garros- έστω και σαν σενάριο τενιστικής φαντασίας, τότε όλοι θα τον κοιτούσαν μ' ένα συγκαταβατικό βλέμμα και θα του χάιδευαν το κεφάλι με τρυφερότητα. Γιατί, μεταξύ μας, πώς αλλιώς να φερθείς σ' έναν που τα έχει εμφανώς... χαμένα;

Όπως λέει και το γνωστό ρητό, όμως, από μικρό κι από τρελό μαθαίνει κανείς την αλήθεια: ο Άντι Μάρεϊ μπορεί να μην είναι μικρός- αγωνιστικά- πλέον, όμως αυτά που κάνει στο κορτ στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα τρελά!

Ο Σκοτσέζος έλαβε νωρίτερα το μεγαλοπρεπές «δώρο» του Νόβακ Τζόκοβιτς και δεν το άφησε να πάει χαμένο: στο πρώτο σετ τόσο ο Άντι, όσο και ο Μπέρντιχ κρατούσαν το σερβίς τους και στο tie- break- με το σκορ στο 1-6 εις βάρος του- ο Μάρεϊ «έσβησε» 5 σερί set points, έπειτα ακόμα ένα και στο τέλος πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 1-0 (11-9).

Στο δεύτερο ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων ξεκίνησε με γρήγορο break, προηγήθηκε 0-2 και «έκλεισε», τελικά, τον αγώνα μετά από 1 ώρα και 59 λεπτά με 7-6 (9), 7-5. Έτσι, ο Μάρεϊ προκρίθηκε στην τετράδα του παρισινού Masters, τη στιγμή που ο Μπέρντιχ μ' αυτή την ήττα έχασε και τις τελευταίες του ελπίδες να προκριθεί στο Λονδίνο, παίρνοντας «απουσία» μετά από 6 συνεχείς χρονιές.

Ο «σεληνιασμένος» Άντι, λοιπόν, έφτασε τις 18 σερί νίκες στο tour και περιμένει να δει ποιος εκ των Ράονιτς- Τσονγκά θα βρεθεί στο διάβα του για την κορυφή του τενιστικού κόσμου. Μετά τους τίτλους σε Πεκίνο, Σαγκάη και Βιέννη, βέβαια, αυτός που θα πρέπει ν' ανησυχεί θα είναι ο αντίπαλός του και όχι ο ίδιος ο Σκοτσέζος.

Αν το καλοσκεφτείτε, μπορεί να μοιάζει παράλογο, αλλά μιλάμε για το αυριανό- κατά πάσα πιθανότητα- νούμερο 1 του κόσμου.

Το νούμερο 1 της ATP.

Μοιάζει παράλογο, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Πηγή: sdna.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση