ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νωρίς, αλλά καθοριστικό!

Αν και υπάρχει ακόμη δρόμος στο πρωτάθλημα ενδεχόμενη αποτυχία στο ντέρμπι θα φέρει τον ΑΠΟΕΛ σε δύσκολη θέση

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Δίνουν και παίρνουν οι εκτιμήσεις – απόψεις, σχετικά με το ντέρμπι του Σαββάτου στην «ΑΕΚ Arena». Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη, πως παρά τη μεγάλη σημασία του, το ντέρμπι δεν θα καθορίσει κάτι, ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου.

Η άποψη αυτή κάθε άλλο παρά στερείται λογικής, κυρίως γιατί είμαστε στην ένατη αγωνιστική, ενός πρωταθλήματος τριανταέξι στροφών και με δεδομένο πως ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα παίξουν άλλες τρεις φορές μέχρι την ολοκλήρωση του. Ωστόσο, ένα από τα τρία πιθανά αποτελέσματα του ντέρμπι, το πιο άσχημο, για τον ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά, σε σχέση με το βαθμό δυσκολίας στη συνέχεια και προκειμένου να διατηρήσει ο ΑΠΟΕΛ τα σκήπτρα στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ μειονεκτεί αυτή τη στιγμή της ΑΕΚ κατά δύο βαθμούς. Ενδεχόμενη ήττα το βράδι του Σαββάτου θα φέρει την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν στο πλην πέντε, θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες καταστάσεις σε θέμα ψυχολογίας, απογοήτευσης και αυτοπεποίθησης, εντός και εκτός «Αρχαγγέλου» και την ίδια ώρα θα δημιουργήσει μια τεράστια δυναμική για το βασικό αντίπαλο στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στο χειρότερο αυτό σενάριο, οι πέντε βαθμοί διαφοράς, με άλλους εικοσιεφτά αγώνες να απομένουν, σαφώς και δεν μπορούν να κρίνουν τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε πολύ πιο μειονεκτική θέση, έναντι άλλων ομάδων στη διεκδίκηση του τίτλου, πετυχαίνοντας στο τέλος την ανατροπή και την κατάκτηση του τροπαίου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, ας μην θεωρείται δεδομένο και σαφώς είναι προτιμότερο ο ΑΠΟΕΛ να μην ξαναβρεθεί στην ίδια θέση.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη, πως ο βασικός αντίπαλος στη διεκδίκηση του τίτλου, ίδιος πέρσι και φέτος, έχει πια αποκτήσει και ανάλογες εμπειρίες, αναμφισβήτητα διαθέτει μια ποιοτική ομάδα και επιπρόσθετα είναι απαλλαγμένος από το «βάρος» διπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων, σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος συνεχίζει στην Ευρώπη και έχει βλέψεις αλλά και βάσιμες ελπίδες να συνεχίσει και μετά το Δεκέμβρη.

Όλα αυτά, αποτυπώνουν για τον ΑΠΟΕΛ την τεράστια σημασία του μεθαυριανού ντέρμπι και την αναγκαιότητα θετικού αποτελέσματος. Ναι, δεν θα κρίνει κάτι το όποιο αποτέλεσμα το βράδι του Σαββάτου, για τον ΑΠΟΕΛ όμως κάποια πράγματα πρέπει να αξιολογούνται διαφορετικά. Για τον ΑΠΟΕΛ, το πρώτο ντέρμπι κορυφής είναι καθοριστικό και για πολλούς λόγους.

Είναι και οι προεκτάσεις μιας επιτυχίας στην έδρα του βασικού αντίπαλου. Γιατί μπορεί ο ένας βαθμός πλεονέκτημα, στο ενδεχόμενο νίκης για τον ΑΠΟΕΛ, να μην σημαίνει κάτι, θα επιβεβαιώσει όμως τη δυναμική της ομάδας – μόνιμης πρωταθλήτριας τα τελευταία χρόνια, θα… προσγειώσει το βασικό αντίπαλο και θα δημιουργήσει για τον ΑΠΟΕΛ τις καλύτερες προϋποθέσεις, για τη συνέχεια της φετινής του πορείας και όχι μόνο στις εγχώριες αγωνιστικές του υποχρεώσεις…

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση