ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τεσσάρα στο ρελαντί (pics)

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, ο ΑΠΟΕΛ πέρασε άνετα από το Παφιακό, φιλοδωρώντας με τέσσερα  (4-1) γκολ την ΑΕΖ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένουν τον αγώνα της ΑΕΚ τη Δευτέρα.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος πέτυχε το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ εις βάρος του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο 45λεπτο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλαν από το την αρχή το ρυθμό τους. Η αμυντική γραμμή της ΑΕΖ έμεινε εκτεθειμένη σε αρκετές περιπτώσεις. Η ομάδα του Μαρτίδη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Μπερτόλιο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννιώτα. Στο 13’ ο Ελλαδίτης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χρυστοστόμου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 20λεπτο από εκτέλεση κόρνερ και πάλι. Αυτή τη φορά δημιουργός ήταν ο Βάντερ και εκτελεστής ο Σωτηρίου.

Στο 25’ ο Σωτηρίου έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χρυσοστόμου είπε όχι στο Βινίσιους, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική απόκρουση στο εναέριο σουτ του Βραζιλιάνου.

Η ΑΕΖ ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο 10λεπτο του ημιχρόνου όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βάτερμαν, με εξαίρεση τη σέντρα-σουτ του Αουρέλιο.

Όπως ήταν φυσιολογικό ο ΑΠΟΕΛ έριξε στροφές στην επανάληψη και έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος. Παρ’ όλα αυτά οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτιαξαν καλές ευκαιρίες. Στο 55’ ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε το γκολ με τον Μπερτόλιο όμως η κεφαλιά του Αργεντινού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χρυσοστόμου. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 69’ με το Σωτηρίου όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ. Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 3ο γκολ στο 76’ με τον Εφραίμ ο οποίος νίκησε το Χρυσοστόμου με ένα ιδανικό πλασέ. Ο Εφραίμ χτύπησε ξανά στο 83ο λεπτό και πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό. Στο 90’ ο Πάγκαλος πέτυχε το γκολ της τιμής και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 8’ Μπερτόλιο, 20’ Σωτηρίου, 76’ και 83’ Εφραίμ - 90’ Πάγκαλος

ΑΕΖ: Χρυστοστόμου, Μαμμίδης, Κυριάκου, Οζίας, Σακελλαρίου, Σολωμού (24’ Παχίπης), Αουρέλιο (74’ Κατσής), Τσιζμοτζί, Φελισιέν (63’ Ντο Σάντος), Πάγκαλος, Σάσι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (73’ Μπρεσάν), Γιαννιώτας (60’ Εφραίμ), Βάντερ (65’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

Κίτρινες κάρτες: -

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση