ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορυφή με ιδρώτα!

Πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά και το στενό 0-1, η ΑΕΚ έσπασε την παράδοση του την ήθελε να μη κερδίσει στο «Αμμόχωστος», διατηρώντας τη θέση της στην κορυφή της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε δια ποδός του ποδοσφαιριστή που αντικατέστηκε τον τραυματία Τρισκόφσκι, Ακοράν στο 21ο λεπτό με τον Τέτε να ήταν ο δημιουργός του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν έντονα ιδιαίτερα στην επανάληψη για να φτάσουν στο ζητούμενο, κρατώντας την ΑΕΚ στο δικό της μισό. Ωστόσο παρά τις πολλές μπαλιές στα τετράγωνα του Μίνιο, η μπάλα δεν έλεγε να καταλήξει στα δίκτυα με αποτέλεσμα η ομάδα της Λάρνακας να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Πρώτο ημίχρονο

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης από τους δύο μονομάχους με την πρώτη καλή φάση να έρχεται στο 7ο λεπτό όταν ο Ακοράν ακροβολίστηκε εντός περιοχής αλλά δε μπόρεσε να ελέγξει τη μπαλιά του Τέτε. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμπελάιρας κατέληξε στον Μίνιο στο 10ο λεπτό, ενώ θετικά αντέδρασε και ο έτερος τερματοφύλακας της αναμέτρησης 7 λεπτά αργότερα σε σέντρα-σουτ του Γκαρίδο. Η ΑΕΚ αιφνιδίασε στο 21ο λεπτό όταν ένα φάουλ που κερδήθηκε από αριστερά εκτελέστηκε γρήγορα με τον Τέτε να σημαδεύει τον Ακοράν ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Ο δημιουργός του γκολ αποχώρησε τραυματίας 4 λεπτά αργότερα δίνοντας τη θέση του στον Χαραλαμπίδη, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 29ο λεπτό όταν ο Μάατσι έκανε το ξεπέταγμα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά άφησε την προσπάθειά του ημιτελής. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και αυτή στους «ερυθρόλευκους» όταν στο 43ο λεπτό ο Ιβάν εκτέλεσε απευθείας φάουλ το οποίο ο Μίνιο απέκρουσε με γροθιές.

Δεύτερο ημίχρονο

Ορεξάτα μπήκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, φλερτάροντας με την ισοφάριση μόλις στο 49ο λεπτό με το πλασέ του Μακρίεφ μέσα από την περιοχή να περνά λίγο έξω. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει εκ νέου την αναμέτρηση με μια εκτέλεση φάουλ του Λαρένα να μην ανησυχεί τον Βεσελόφσκι στο 55ο λεπτό, δείχνοντας να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ. Στο 69ο λεπτό ο νεοεισελθόντας Πεδρίτο έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο έχασε το κοντρόλ της μπάλας, με τον Μουρίγιο να τον αναχαιτίζει. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στην επανάληψη όταν το δυνατό σουτ του Άλβες, έδιωξε σε κόρνερ ο Βεσελόφσκι με υπερένταση. Στο 81ο λεπτό ένας πρώην «κιτρινοπράσινων», ο Παύλου, έφτασε κοντά στο γκολ με τη μπάλα να στρώνεται στο αριστερό του πόδι και το σουτ να φεύγει ελάχιστα έξω. Ο Στάικος Βεργέτης προώθησε πέντε ποδοσφαιριστές στο αντίπαλο μισό, ωστόσο οι προσπάθειες των Μάατσι και Μακρίεφ δεν έφεραν το γκολ της ισοφάρισης.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Κούσουλος, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Ιβάν (81' Κωνσταντίνου), Μαάτσι, Αβελάιρας (68' Παύλου), Κολοκούδιας (56' Πεδρίτο), Μακρίεφ

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ (73' Καταλά), Μουρίγιο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαρένα, Τομάς, Λαμπάν, Ακοράν, Τέτε (25' Χαραλαμπίδης), Άλβες (88' Μπόλιεβιτς)

Κίτρινη κάρτα: Τσίνα,Κούσουλος/Ορτίθ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση