ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λύτρωση στο τέλος

Ο ΑΠΟΕΛ έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Δόξας και πάει στην διακοπή του πρωταθλήματος βρισκόμενος στην δεύτερη θέση μόλις δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Ήταν όντως δύσκολη η μετάβαση των «γαλαζοκιτρίνων» στην Κυπριακή πραγματικότητα όμως εν τέλει στέφθηκε με επιτυχία. Ακόμα μια φορά η Δόξα παρουσίασε καλό πρόσωπο αλλά έμεινε χωρίς βαθμολογικό κέρδος. Ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε ακόμα μια φορά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Απροσάρμοστος ο ΑΠΟΕΛ

Το πρώτο ημίχρονο για τον ΑΠΟΕΛ ήταν όπως ακριβώς αναμενόταν να είναι αφού ο ΑΠΟΕΛ όντως δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί από την μεγάλη νίκη στην Ευρώπη στην Κυπριακή πραγματικότητα. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να είχε την κατοχή αλλά ήταν ανούσιος αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Δόξας. Αντιθέτως η Δόξα ήταν αυτή που είχε την μοναδική καλή ευκαιρία στο παιχνίδι αφού στο 32’ ο Ενιφούλ πήρε κάθετη πάσα πρόλαβε τον Βάτερμαν στην έξοδο αλλά ο Ολλανδός τερματοφύλακας πρόλαβε να τοποθετηθεί σωστά και να αποκρούσει το σουτ του επιθετικού της Δόξας. Έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΑΠΟΕΛ ναι μεν να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού αλλά την Δόξα να είναι αυτή που ήταν επικίνδυνη στις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Λύτρωση στο τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν αντιγραφή του πρώτου. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ καλύτερα και έλεγχε πλήρως τον αγώνα όμως εξακολουθούσε να μην φτιάχνει επικίνδυνες φάσεις στα καρέ. Στην αλλαγή της εικόνας του ΑΠΟΕΛ βοήθησαν και οι δύο αλλαγές του Τόμας Κρίστιανσεν στο ημίχρονο. Οι Μπρεσάν και Αρτυματάς που πέρασαν στον αγώνα έδωσαν φρεσκάδα στον ΑΠΟΕΛ που πλέον έφτανε με περισσότερη ευκολία στην επίθεση. Παρόλα αυτά ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να απειλήσει και ο χρόνος κυλούσε επικίνδυνα. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γιώργος Εφραίμ στο 83’ λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του ΑΠΟΕΛ και σουτ του Εφραίμ μέσα στην περιοχή. Ακολούθως η Δόξα προσπάθησε να επιτεθεί αλλά ο ΑΠΟΕΛ μέσα από μια εκτέλεση κόρνερ καθάρισε το παιχνίδι. Συγκεκριμένα με την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Γιαννιώτα που με μονοκόμματο σουτ έστειλε εκπληκτικά την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με χωρίς κάτι ουσιαστικό και έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε έστω και δύσκολά ακόμα μία νίκη.
Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Νεκτάριος, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράϊς, Μπερτόλιο, Βινίσιους, Βάντερ, Εφραίμ, Γιαννιώτας

Δόξα: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρούντι, Ρεδόνδο, Γκόμες, Περάλτα, Εντμάρ, Λεονάρντο, Ενιφούλ, Πουτζιουρής, Μπεμπέτο

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση