ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άβολη ισοπαλία

Ανόρθωση και ΑΕΛ μοιράστηκαν από ένα βαθμό μιας και δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη, χάνοντας πέναλτι στο 14ο λεπτό με τον Γουέλιγκτον, ενώ είχε τουλάχιστον άλλη μια ξεκάθαρη ευκαιρία ένα λεπτό πριν το φινάλε με τον Σαβανέ. Οι γηπεδούχοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας κατά διαστήματα ότι ήταν ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν ένα αποτέλεσμα που για την μεν ΑΕΛ διατηρεί το αήττητο και για τη δε Ανόρθωση προκαλεί ακόμα περισσότερο προβληματισμό.

Πρώτο ημίχρονο

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα με επιθετικό σχηματισμό αλλά η ΑΕΛ που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, επιτιθέμενη σχεδόν αποκλειστικά από δεξιά με προωθήσεις του Αϊρόσα. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 13ο λεπτό σε μονομαχία του Γκάμπριελ με τον Ντόσα, με τον Γουέλιγκτον να στήνει τη μπάλα στα έντεκα βήματα. Ο επιθετικός της ΑΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κόπριβετς που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνιά και απόκρουσε, κρατώντας το μηδέν παθητικό. Η Λεμεσιανή ομάδα συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας με την Ανόρθωση να εκδηλώνει την πρώτη προσπάθεια προς το στόχο στο 25ο λεπτό με μακρινό σουτ του Πελέ που ήταν άστοχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκιγιέρμε πλαγιοκόπησε από αριστερά στέλνοντας μια συρτή μπαλιά στην περιοχή ωστόσο ο Καμπρέρα δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στο πλεκτό. Η ΑΕΛ φλέρταρε με το γκολ στο 31ο λεπτό όταν ο Σαβανέ με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Κόπριβετς σε υπερπροσπάθεια, ενώ άστοχο ήταν και ένα σουτ του Νικολάου έξι λεπτά αργότερα. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου ανήκε στην Ανόρθωση όταν ο Γκιγιέρμε από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη υποψία φάσης στην επανάληψη ανήκε στην Ανόρθωση όταν ο Ράγιος σημάδεψε τον Κολούνγκα στον χώρο, με τον Σιέλη να ανακόπτει τον Ισπανό επιθετικό λίγο πριν πατήσει περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ επιχείρησε να κτυπήσει στην αντεπίθεση με τον Σόουζα να ακροβολίζεται αφύλακτος μέσα στην περιοχή αλλά να μη μπορεί να κατευθύνει τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 62ο λεπτό ο Καμπρέρα δοκίμασε το πόδι του από απόσταση χωρίς τύχη, όπως και ο Σοάρες οκτώ λεπτά αργότερα με τους δύο τερματοφύλακες να μην ανησυχούν ιδιαίτερα. Μια κεφαλιά του Σαβανέ στο 73ο λεπτό δε βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα μια σέντρα του ίδιου ποδοσφαιριστή στην αντεπίθεση κατέληξε κόρνερ μετά από προβολή του Βίκτορ. Στο 85ο λεπτό ο Καλό συνέκλινε από δεξιά και έκανε το σουτ που μετά από επαφή με τον Σοάρες κατέληξε κόρνερ, με τον Καλδερόν στην εξέλιξη της φάσης να πιάνει την κεφαλιά που σταμάτησε σε σώματα. Στο 89ο λεπτό ο Σαβανέ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κόπριβετς ωστόσο ο Καλδερόν λειτούργησε σωτήρια, όπως και ο Ντόσα ένα λεπτό αργότερα σε σουτ του Ρέινα από πλάγια θέση.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Πελέ, Καμπρέρα, Ράγιος (78' Ρέινα), Καλντερόν, Βίκτορ, Οικονομίδης, Κολούνγκα, Γκιγιέρμε, Γκονσάλβες (56' Καλό)

ΑΕΛ: Ρόμο, Φορτούνα, Ντόσα, Σιέλης, Σόουζα, Σαβανέ, Νικολάου (65' Μπουένο), Μέσκα (83' Σάρκι), Αϊρόσα, Σοάρες, Γουέλιγκτον (68` Αρουαμπαρένα)

Κίτρινη κάρτα: Γκιγιέρμε/Μέσκα, Σαβανέ, Σοάρες, Αϊρόσα

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

AEK: Βρήκε τον αντί-Λέδες!

AEK: Βρήκε τον αντί-Λέδες!

Ο μεσοαμυντικός του Μπεν Σιμόν έχει πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή
Κωνσταντίνος Σωκράτους
 |  ΑΕΚ