ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιφνιδίασε τους πάντες

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Τόμας Κρίατιανσεν μετά το τεράστιο διπλό του ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» πέτυχε ότι δεν κατάφερε κανένας από τους προκάτοχους του. Κατάφερε να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο άπειρος Τόμας Κρίστιανσεν κέρδισε κατά κράτος τον πολύπειρο Πάουλο Μπέντο στη μάχη των πάγκων. Με λίγα λόγια του πήρε την ταυτότητα. Ο Δανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι και έκανε προσεγμένες κινήσεις στην επανάληψη, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της ομάδας του.

Είναι αλήθεια ότι αιφνιδιαστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο όταν είδαμε την αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ να ανεβαίνει τόσο ψηλά. Δεν αιφνιδίασε μόνο εμάς ο Δανός. Πρωτίστως αιφνιδίασε τον Μπέντο και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Κρίστιανσεν ρίσκαρε πολύ με το επιθετικό πρέσινγκ του πρώτου 45λεπτου όμως το αποτέλεσμα τον δικαιώνει 100%.

Το γρήγορο γκολ του Πιέρου Σωτηρίου ήταν προϊόν της τακτικής που επέλεξε να εφαρμόσει ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ. Όποτε έπαιρναν τη μπάλα οι δυο κεντρικοί αμυντικοί των «γαλαζοκιτρίνων», Μερκής και Καρλάο, ανέβαιναν ψηλά και κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε πολλά αμυντικά θέματα στο πρώτο 45λεπτο. Οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού βρήκαν κενούς χώρους και δημιούργησαν πολλές τελικές προσπάθειες που ευτυχώς πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά η αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ μετά τις οδηγίες που πήραν οι παίκτες από τον προπονητή τους. Η αμυντική τετράδα δεν ανέβαινε τόσο ψηλά όσο στο πρώτο ημίχρονο ενώ οι μέσοι και οι εξτρέμ έπαιξαν με περισσότερο μυαλό, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναχαίτιση των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Βάντερ. Πρώτη φορά είδαμε το Βραζιλιάνο να κάνει τόσα πολλά τρεξίματα και να βοηθά στο αμυντικό κομμάτι.

Όταν ο Μπέντο άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2 ο Κρίστιανσεν είχε και πάλι τη λύση. Έριξε στο παιχνίδι και 3ο κεντρικό αμυντικό (Αστίθ), κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Βάτερμαν.

Το τεράστιο διπλό μέσα στον Πειραιώα πιστώνεται στον Κρίστιανσεν και στους παίκτες. Ο Δανός έδωσε τις σωστές οδηγίες και οι παίκτες τις ακολούθησαν κατά γράμμα.

Ο κόουτς έχει κερδίζει την εμπιστοσύνη και των πιο δύσπιστών οπαδών του ΑΠΟΕΛ, κάτι το οποίο έχει να συμβεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο ΑΠΟΕΛ ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τα τελευταία χρόνια με τις πολλές αλλαγές προπονητών. Η ομάδα της Λευκωσίας χρειάζεται προπονητική σταθερότητα και ο Κρίστιανσεν δείχνει ότι μπορεί να την προσφέρει.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση